back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα τη δεύτερη ευρεία πυραυλική της επίθεση των τριών τελευταίων ημερών στην Ουκρανία, όπως είπαν ουκρανοί αξιωματούχοι, με εκρήξεις να σημειώνονται σε όλη τη χώρα τη σημερινή παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν έπειτα από μια σειρά εκρήξεων στην πρωτεύουσα.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς ανέφεραν ότι άκουσαν δέκα ισχυρές εκρήξεις στην πόλη.

Όπως είπε ο δήμαρχος, ένας από τους τραυματίες από τις εκρήξεις είναι ένας ιάπωνας δημοσιογράφος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένας ξενοδοχείο νοτίως του κέντρου του Κιέβου επλήγη ενώ καταστράφηκε ένα συγκρότημα κατοικιών σε μια άλλη συνοικία, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα προειδοποίησε νωρίτερα για το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης λέγοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή.

“Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε”, έγραψε ο Κουλέμπα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Στην πόλη Κμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone, σύμφωνα με έναν σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα