back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια ανησυχία για την έξαρση κορονοϊού στην Κίνα – Μέτρα λαμβάνουν όλο και περισσότερες χώρες

Διαβάστε επίσης

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία και Νότια Κορέα έχουν ήδη επιβάλλει την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού test 48 ωρών σε όσους ταξιδεύουν από την Κίνα.

Αυστραλία και Καναδάς υιοθετούν την ίδια οδηγία από τις 5 Ιανουαρίου. Από σήμερα το μέτρο τέθηκε σε ισχύ και στη Γαλλία, με το Ελιζέ να απευθύνει έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν κοινή υγειονομική στρατηγική έναντι της Κίνας.

Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης, οι αξιωματούχοι υγείας της ΕΕ θα συναντηθούν εκ νέου αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συντονιστούν και να εφαρμόσουν κοινά μέτρα, σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο. Προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογεί την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα σε μια προσπάθεια να εξορθολογιστεί ο έλεγχος των ταξιδιωτών από την Κίνα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι η παραλλαγή BF7 Όμικρον, που επικρατεί στην Κίνα, ήταν ήδη ενεργή στην Ευρώπη και ότι η απειλή της δεν έχει αυξηθεί σημαντικά. «Ωστόσο, παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης, εάν χρειαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου ζήτησε από τους Υπουργούς Υγείας των κρατών μελών, να αξιολογήσουν από κοινού, τις πιθανές επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κίνα.

Το Μαρόκο υιοθετώντας αυστηρότερη υγειονομική πολιτική, απέκλεισε την είσοδο σε όλους όσους ταξιδεύουν από την Κίνα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα