back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Ιράν απογειώνει UAV για να απωθήσει κατασκοπευτικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια γυμνασίων στον Κόλπο

Διαβάστε επίσης

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν απογείωσαν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να απωθήσει κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο προσπαθούσε να πλησιάσει περισσότερο τον τομέα όπου διεξάγονται γυμνάσια στις ακτές του Κόλπου, μετέδωσε χθες Σάββατο το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ανήκε το αεροσκάφος αναγνώρισης. Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά καιρούς ανακοινώνουν αναχαιτίσεις ιδίως τέτοιων αεροσκαφών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέπεμψε τα ερωτήματα για το συμβάν στο Πεντάγωνο.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Το Ιράν άρχισε την Παρασκευή τα ευρείας κλίμακας χερσαία, ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια που διεξάγει σε ετήσια βάση κοντά στο στρατηγικής σημασίας Στενό του Χουρμούζ.

«Κατά τη διάρκεια των γυμνασίων, επανδρωμένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών P-8 που ανήκει σε δυνάμεις χώρας εκτός της περιοχής προσπάθησε να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος με σκοπό να συλλέξει πιο ακριβείς πληροφορίες από τα πεδία ασκήσεων, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει» μετά την απογείωση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου Karrar, σύμφωνα με το FARS.

Το P-8 είναι η στρατιωτική εκδοχή του Boeing 737-800.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα