back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης-επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, μέλη του οποίου φέρονται να συνέλαβαν τελευταία επτά πρόσωπα συνδεόμενα με το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν- «τρομοκρατική» οργάνωση, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Την κίνηση, που αναμένεται να ανακοινωθεί «εντός εβδομάδων», κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποστηρίζουν ο υφυπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενχατ και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η απόφαση θα σήμαινε πως το Λονδίνο θα θεωρεί εφεξής παράνομο να ανήκει κανείς στο σώμα, να συμμετέχει σε δραστηριότητές του, ή να φέρει τον λογότυπό του δημόσια.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αξίωσε την περασμένη Τετάρτη οι αρχές του Ιράν να σταματήσουν να συλλαμβάνουν ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα, επιμένοντας στο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν πιόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα