back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση και ερωτήματα για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία Βασίλη Τόπαλου που έχασε χθες τη μάχη με τον θάνατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου.

Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ στις 16 Δεκεμβρίου σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Το άτυχο παιδί είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του χθες 2 Ιανουαρίου.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα ενώ ο υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο χθες για αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου στις οποίες πρέπει να πέσει φως .

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημείωσε ότι ο και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι “μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού (σ.σ. ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής) προκειμένου να καταθέσουν (…) Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Συμφωνα με τον δικηγόρο “Η παρουσία γιατρών είναι κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο της προπόνησης. Ο,τιδήποτε και αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο (δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια), παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή.”

«Η έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάτου του» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή,Βασίλη Τόπαλου. Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του. Έφυγες πολύ νωρίς…», έγραψε στο Twitterο υπουργός.

Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας ανακοίνωσε υποτροφία στο όνομά του προς τιμή του, ενώ ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με το τραγικό συμβάν σοβαρού τραυματισμού ανήλικου πρωταθλητή μας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εντός γυμναστηρίου, την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε το απαραίτητο υλικό και άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Παράλληλα, συντασσόμαστε απολύτως με τα άμεσα αντανακλαστικά της Πολιτείας, καθότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά και θέσαμε στη διάθεση του κ. Αυγενάκη κάθε στοιχείο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ

Χαρίλαος Μαριόλης

Η μοιραία προπόνηση του Βασίλη Τόπαλου

Παρών στην μοιραία προπόνηση στις 16 Δεκεμβρίου ήταν και ο πατέρας του, ο οποίος έχει πει στις Αρχές ότι και στο παρελθόν ο 16χρονος είχε λιποθυμικά επεισόδια, κάτι που είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε αθλητές αυτού του σπορ.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου είχε μιλήσει τότε στον Alpha, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν:

«Το ρινγκ έχει τουαλέτες, έχει μια εξωτερική. Μπήκε στην τουαλέτα, προφανώς έκανε εμετό, κάποια στιγμή ένας συναθλητής του βγαίνει, ακούει ένα πολύ δυνατό μπαμ και τον βρήκε κάτω, στο έδαφος. Φωνάζει κατευθείαν τον πατέρα του και εμένα. Με το που είδαμε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ και ήρθαν περίπου στα 20 λεπτά. Οι γιατροί μάς είπαν ότι λιποθύμησε επειδή έπεσε ακαριαία και χτύπησε σε πολύ σκληρό αντικείμενο το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του, ψηλά».

Ο συναθλητής του που τον βρήκε, είπε από την πλευρά του: «Άκουσα μπαμ εκεί που άνοιγα την πόρτα. Τον είδα κάτω και φώναξα απευθείας τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες και μετά καλέσαμε το ασθενοφόρο», ανέφερε.

Για την υπόθεση υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 16χρονος νωρίτερα είχε πυγμαχήσει με έναν αλλοδαπό αντίπαλο στην προπόνηση και είχε δεχτεί ισχυρά χτυπήματα, που πιθανόν να ευθύνονται για την κατάστασή του, όμως ο πατέρας του παιδιού και όσοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο αρνήθηκαν το ενδεχόμενο αυτό.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα