back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιράν: Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Τεχεράνη

Διαβάστε επίσης

Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του στην Τεχεράνη, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για πιθανή ληστεία.

Ο Κάσαμ Φατολαχί «σκοτώθηκε από πυρά αγνώστων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Irna. «Πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες μπροστά στο σπίτι του». «Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του περιστατικού», αναφέρει το πρακτορείο διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κλοπής ή ληστείας στα διαμερίσματα κοντά στον τόπο «του ατυχήματος».

Το περασμένο Σάββατο, μέλος των Μπασιτζί (πολιτοφυλακή που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης) πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από «ένοπλους εγκληματίες» στην πόλη Σεμιρόμ του κεντρικού Ιράν, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαδηλωτών, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα.

Το Ιράν συγκλονίσθηκε από διαδηλώσεις, τις οποίες οι αρχές αποκάλεσαν «ταραχές», μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι στις 16 Σεπτεμβρίου μετά την σύλληψή της για παραβίαση του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα που επιβάλλεται στις γυναίκες στο Ιράν.

Ιρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ολόκληρο το Ιράν κατά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανάμεσά τους και μέλη των δυνάμεων καταστολής, και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Η Τεχεράνη κατηγορεί «ξένες εχθρικές δυνάμεις» και οργανώσεις της αντιπολίτευσης για την πρόκληση των «ταραχών».

Τον περασμένο μήνα, η Τεχεράνη εκτέλεσε δύο άνδρες ηλικίας 23 ετών που κρίθηκαν ένοχοι για επιθέσεις κατά των δυνάμεις ασφαλείας στο πλαίσιο των διαδηλώσεων.

Η ιρανική δικαστική εξουσία έχει καταδικάσει σε θάνατο άλλους 11 ανθρώπους. Οι τέσσερις από τις αποφάσεις έχουν επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα