back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Λουράντος: Ο κόσμος είναι ανώριμος, δεν καταλαβαίνει ότι το γενόσημο είναι καλό φάρμακο

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη – παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων-  ότι το πρόβλημα με την έλλειψη ορισμένων φαρμάκων θα λυθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να δίνεις σήμερα 100 φάρμακα στην αποθήκη και στις εταιρίες και να σου στέλνουν 10. Ούτε στην κατοχή δεν γινόταν αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

O κ. Λουράντος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιμονή των ασθενών να αναζητούν φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών και να απορρίπτουν τα γενόσημα, λέγοντας ότι «ο κόσμος είναι ανώριμος και δεν καταλαβαίνει ότι το γενόσημο είναι σωστό και καλό φάρμακο.
Πηγαίνουν  από φαρμακείο σε φαρμακείο και ζητούν το φάρμακο της εταιρείας που έγραψε ο γιατρός ενώ στη συνταγή αναφέρονται και άλλα ακριβώς ίδια, με την ίδια δραστική ουσία άλλων εταιρειών αλλά ο κόσμος επιμένει να ζητά το συγκεκριμένο σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτό είναι λάθος» τόνισε.

Και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να ζητάει κανείς ντεπόν όταν έχει έλλειψη. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια, με την ίδια δραστική ουσία, με την ίδια ποσότητα και θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες τους με αυτά».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να βρεθεί άμεσα. «Περιμένω να ανοίξουν επιτέλους οι εταιρίες-που είχαν κλείσει λόγω εορτών- και να δούμε τι ανεφοδιασμό θα κάνουν. Πάντως εγώ από τα 100 φάρμακα που ζήτησα σήμερα το πρωί, μου ήρθαν μόλις τα 10», επανέλαβε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα