back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος είχε απογοητευτεί από τον περιορισμό των λατινικών στις λειτουργίες από τον πάπα Φραγκίσκο

Διαβάστε επίσης

Αίσθηση προκάλεσαν, στην Ιταλία, δηλώσεις του Καθολικού κληρικού Γκέοργκ Γκένσβαϊν, πρώην γραμματέα του επίτιμου πάπα Βενέδικτου. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Tagespost, ο πατέρας Γκέοργκ δήλωσε ότι η απόφαση του πάπα Φραγκίσκου, η οποία ελήφθη το 2021, να περιορίσει την δυνατότητα τέλεσης της θείας λειτουργίας στα λατινικά, «ράγισε την καρδιά του Βενέδικτου».

«Θεωρώ ότι διαβάζοντας την απόφαση αυτή του Φραγκίσκου, η καρδιά του Βενέδικτου ράγισε. Η πρόθεση του πάπα Βενέδικτου (ο οποίος είχε απελευθερώσει την τέλεση λειτουργίας στα λατινικά το 2007, σ.σ.), ήταν μόνο να βοηθήσει, όσους ένιωθαν οικεία με την παλιά λειτουργία, να βρουν και εσωτερική ηρεμία», είπε ο γραμματέας του εκλιπόντος ποντίφικα.

Ο Φραγκίσκος, όμως, με την απόφασή του, πριν δυο χρόνια, καταδίκασε «την εργαλειοποίηση της λειτουργίας στην λατινική γλώσσα», θεωρώντας ότι η στάση αυτή υποδήλωνε άρνηση των μεταρρυθμίσεων που είχαν υιοθετηθεί από την Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, η οποία ολοκληρώθηκε το 1965.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα