back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρρας από το βουλευτικό του αξίωμα – Τι αναφέρει στη δήλωσή του

Διαβάστε επίσης

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, με επιστολή που απηύθυνε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Σε δήλωση παραίτησης επισημαίνει ότι “μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ” και προσθέτει: “Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω”.

Ο κ. Χειμάρας σημειώνει ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ, “ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Η δήλωση παραίτησης του κ. Χειμάρα έχει ως εξής:

“Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω τη χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

“Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

“Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

“Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.
Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη ΝΔ, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μία Φθιώτιδα ισχυρή ”

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει το πρωί νέα ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη “μια ξεκάθαρη απάντηση: θα αποπέμψει τον βουλευτή του κ. Χειμάρα ή επικροτεί το πλιάτσικο;” Σε νεότερη ανακοίνωση το μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι “Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα. Συνεχίζει να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη ‘Πάτση'” .

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για “υποκρισία” άσκησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του κ. Χειμάρα.

“Εκείνο που έχει μία σημασία να αναλογιστεί κανείς και κυρίως αυτοί που επιμένουν να κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση και στη ΝΔ είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και υποστήριξε πως “όχι βουλευτές, αλλά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ακριβώς τα ίδια ζητήματα με την περίπτωση που ως έμπρακτη αναγνώριση ο κ. Χειμάρας προχώρησε στην παραίτησή του”.

“Αναφέρομαι στην περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη και του κυρίου Φλαμπουράρη. Μπορεί κανείς να μας θυμίσει ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι για βουλευτές αλλά για υπουργούς του; Απολύτως καμία”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι “με κάθε ευκαιρία αναδεικνύεται σε όλα τα ζητήματα η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολύ περισσότερο σε εκείνα που έχουν νομική και ηθική διάσταση”.

Ερωτηθείς για τις διαφορές των υποθέσεων Χειμάρα και Πάτση , οποίος διεγράφη από τη ΝΔ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι πολλές και σημείωσε ότι ο κ. Πάτσης αρνήθηκε να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα και διαγράφηκε.

Ερωτηθείς εάν έχει ληφθεί και απόφαση να μην συμπεριληφθεί ο κ. Χειμάρας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές ο κ. Οικονόμου σχολίασε “πως η συζήτηση για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί” .

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα