back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Χαρίτσης: Ποιες ριζοσπαστικές αποφάσεις χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης

Διαβάστε επίσης

«Μήνα με τον μήνα έχουμε αυξήσεις στα τρόφιμα πολλαπλάσιες του επίσημου πληθωρισμού. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαπατήσει τον κόσμο με μέτρα – παρωδία όπως το καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Flash Fm».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα έχει καταθέσει τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα αλλά και τις δυο προτάσεις τις απέρριψε η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση θυμάται την (αναγκαία) δημοσιονομική ισορροπία όταν είναι να πάρει μέτρα που πραγματικά θα δώσουν ανάσα στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, όχι όμως όταν παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών. Όπως η μείωση του φόρου στα μερίσματα και η απαλλαγή από τη φορολογία για γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενώ δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και τα πετρελαιοειδή. Από τα 2,2 δισ. των υπερκερδών στην ενέργεια από τον Ιούνιο του 2021 στον Ιούλιο του 2022, φορολογεί τα 400 εκατ. Δεν έχει αγγίξει τα 1 δισ. των υπερκερδών για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2022 ενώ για τα διυλιστήρια ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει μόλις 650 εκατ. από τα 2 δισ.» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πανευρωπαϊκές πρωτιές στην τιμή του ρεύματος, της βενζίνης και το κόστος δανεισμού. Παράλληλα ο κατώτατος μισθός είναι καθηλωμένος στα επίπεδα προ του 2010 και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι το 2ο χαμηλότερο στην ΕΕ των 27 μετά την Βουλγαρία» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Όλα αυτά καθιστούν την κρίση πολύ πιο επώδυνη στην χώρα μας απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη» συνέχισε, τονίζοντας: «Απαιτείται ένας μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του εισοδήματος των εργαζομένων και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που πάλι εκτινάσσεται».

«Η κυβέρνηση από τη μία αφήνει άθικτη την αισχροκέρδεια και την ίδια στιγμή ανακυκλώνει και βαθαίνει την κρίση αφού δεν ρυθμίζει την αγορά» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέληξε: «Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και ριζοσπαστικές επιλογές, καθώς το 2023 θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο η ελληνική κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα