back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Οι εκλογές μπορεί να επισπευσθούv – Γιατί καθυστερεί το ΑΚΡ να ανακοινώσει ημερομηνία

Διαβάστε επίσης

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα.

“Γνωρίζετε όλοι τη σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να επικαιροποιηθεί και να λάβουν χώρα λίγο νωρίτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές συνθήκες.  Είναι πρωτίστως ευθύνη μας, η αντιπροσωπεία εδώ, να διασφαλίσουμε ότι το ΑΚP, το οποίο περιγράφουμε ως πολιτική οντότητα που ιδρύθηκε από το έθνος, ήρθε στην εξουσία και υποστηρίχθηκε από αυτό σε κάθε αγώνα, να περάσει με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία”, είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν .

“Παρά τα 21 χρόνια που πέρασαν, κάναμε αυτή την επιτυχία δουλεύοντας με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Είμαστε ήσυχοι ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας στο έθνος μας με ό,τι κάναμε σε αυτό το ταξίδι δουλειάς και υπηρεσίας. Όταν αναλάβαμε την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας, βρήκαμε ένα έθνος που ήταν κουρασμένο και πληγωμένο, αλλά ταυτόχρονα έλεγε “είμαστε η Τουρκία”. Αυτό είναι το μυστικό που κράτησε το AKP στην κορυφή από την ίδρυσή του. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους εντάχθηκαν στις τάξεις του ΑΚΡ και εντάχθηκαν στην υπόσχεσή μας για τον Αιώνα της Τουρκίας”, συμπλήρωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στην Εκτεταμένη Σύνοδο των Προέδρων Επαρχιών του κόμματός του

Η κυβέρνηση ΑΚΡ προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να καθυστερήσει την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών προκειμένου να εξουδετερώσει την ήδη κατατεμαχισμένη αντιπολίτευση, τα έξη κόμματα της οποίας αδυνατούν να αποφασίσουν στον υποψήφιο που θα κατεβάσουν ως αντίπαλο του Ερντογάν.

Λίγο πριν τη Πρωτοχρονιά συναντήθηκαν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον εταίρο του  ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί αλλά δεν ανακοινώσαν απόφαση επί της ημερομηνίας . Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε και η σύνοδος του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΑΚΡ αναφορικά με την ατζέντα των εκλογών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των Εκλογικών Υποθέσεων Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, έβαλε στο τραπέζι όλες τις Κυριακές μεταξύ 9 Απριλίου, την πρώτη Κυριακή που μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος, και 18 Ιουνίου, την ημερομηνία κατά την οποία πρέπει κανονικά να διεξαχθούν οι εκλογές.

Όπως τονίστηκε, η απόφαση για την τελική ημερομηνία εκλογών θα ληφθεί μετά από νεα συνάντηση Ερντογάν- Μπαχτσελί, οι ημερομηνίες στις οποίες συμφώνησαν όλοι ή έστω οι περισσότεροι είναι η 7η και η 14η Μαΐου, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα