back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη η κηδεία του πάπα Βενέδικτου στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου

Διαβάστε επίσης

Στην τελετή της κηδείας του επίτιμου πάπα Βενέδικτου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου, συμμετέχουν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι.

Την τελετή παρακολουθούν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την χώρα μας, η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα