back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με υποχρεωτικό τεστ 48 ωρών και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον οδικό χάρτη που αποτύπωσαν χθες οι Βρυξέλλες και προβλέπει, μεταξύ, άλλων, το αρνητικό τεστ 48 ωρών για τους ταξιδιώτες από την Κίνα καθώς και τη χρήση μάσκας για τους επιβάτες των πτήσεων από και προς τη χώρα της Ασίας.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Τα δύο βασικά μέτρα που εισηγείται ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της ΕΕ να ληφθούν σε επίπεδο ΕΕ είναι η επίδειξη αρνητικού τεστ για κορονοϊό 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα, καθώς και η σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95) σε όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα.

Παράλληλα, ο Μηχανισμός εισηγείται τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα, καθώς και έλεγχο των λυμάτων στα αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν από την Κίνα.

Σημειώνεται ότι ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της ΕΕ δεν αποφασίζει, αλλά εισηγείται στις κυβερνήσεις των κρατών, οι οποίες και θα αποφασίσουν πώς θα λειτουργήσουν και ποια μέτρα θα λάβουν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα