back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλγαρία: Η επιδημία της γρίπης θα διαρκέσει περισσότερο στη χώρα αυτή την χρονιά δηλώνει η καθηγήτρια Ίβα Χρίστοβα

Διαβάστε επίσης

Τα κρούσματα της γρίπης και της οξείας αναπνευστικής νόσου θα αυξηθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, δήλωσε σήμερα η καθηγήτρια Ίβα Χρίστοβα, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Μεταδοτικών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Βουλγαρίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BTA.

Όπως δήλωσε, η Βουλγαρία θα έχει μια μεγαλύτερης διάρκειας και εντονότερη επιδημία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η ‘Ιβα Χρίστοβα δήλωσε ότι φέτος η επιδημία της γρίπης άρχισε σχετικά νωρίς, καθώς τα προηγούμενα χρόνια τα πρώτα κρούσματα της γρίπης επιβεβαιώνονταν στο τέλος Δεκεμβρίου. Τώρα οι ιοί της γρίπης άρχισαν να κυκλοφορούν ήδη από το τέλος Νοεμβρίου, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, η κορύφωση αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο.

Επίσης, η καθηγήτρια Χρίστοβα είπε ότι επί του παρόντος η COVID-19 βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδά της στη χώρα και δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

“Μόνο η Ασία βλέπει αύξηση των μολύνσεων, η οποία δεν οφείλεται μόνο στον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα όπου έχουν αρθεί οι περιορισμοί. Περισσότερα κρούσματα αναφέρονται στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και σε ορισμένες χώρες της Ασίας. Ενόψει του σεληνιακού νέου έτους σε αυτές τις χώρες στις 21 Ιανουαρίου και της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τα κρούσματα της COVID-19 αναμένεται να αυξηθούν στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου παγκοσμίως”, δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα