back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με καλό καιρό τα Θεοφάνια

Διαβάστε επίσης

Με ηλιοφάνεια και τοπικές μόνο νεφώσεις αναμένεται η Παρασκευή των Θεοφανείων, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 15, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 15, στην Στερεά από 1 έως 18, στην Πελοπόννησο από 1 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 15, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 16, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος κιαρός με λίγες νεφώσεις. Στα νοτιοδυτικά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται την Κυριακή. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα, στα δυτικά προβλέπεται βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων με βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι εντάσεως 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα