16.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

16.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αμήχανη η κυβέρνηση επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα στις δημαγωγικές σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού

Διαβάστε επίσης

«Αμήχανη η Κυβέρνηση από τις συνεχείς αποτυχίες της και τα σκάνδαλα, επιστρατεύει και την Εθνική ‘Αμυνα στις δημαγωγικές σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι επιφορτισμένα με τα ζητήματα ‘Αμυνας εκ μέρους του κόμματος, Θ. Δρίτσας, Γ. Τσίπρας, Π. Ρήγας, Γ. Μπαλάφας.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αντί να προωθήσει ενιαίο σχέδιο στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου «αποσπασματικών διατάξεων, που μέχρι στιγμής στη δημόσια διαβούλευση έχει προκαλέσει γενικευμένη ανησυχία». Εκφράζουν την ελπίδα τους το κείμενο να είναι δραστικά διαφοροποιημένο -τουλάχιστον ως προς τις επίδικες διατάξεις του- όταν κατατεθεί στη Βουλή.

Επίσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «αντί να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του ‘προβλέψιμου συμμάχου’ δεν λύνει προβλήματα και δεν ωφελεί τη χώρα, ανακαλύπτει ξαφνικά με “λαγό” τον αναρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. ‘Αγγελο Συρίγο ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, να προμηθευτεί η Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper». «Τι κι αν μέχρι χθες το “πάγωμα” αυτής της προμήθειας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, διαφημιζόταν ως μία τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολιάζουν.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρουν ακόμη ότι «αντί ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος να αποκλείσει και να προστατέψει τα ευαίσθητα θέματα της αρμοδιότητάς του από τις προεκλογικές σκοπιμότητες, σε προχθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ‘Real Fm 97,8′, μεταξύ άλλων, έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. ‘Κάποιοι δεν έκαναν τίποτα επί τέσσερα χρόνια και τώρα μας κουνάν το δάκτυλο’, είπε».

Τέλος, σχολιάζουν ότι «σε αυτό το κλίμα σκοπιμότητας τέλος, συντελέστηκε και το ‘θαύμα εξαφάνισης’ του Αλέξη Τσίπρα από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ, για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο λιμάνι του Πειραιά».

Κατόπιν αυτών οι κ.κ. Δρίτσας, Τσίπρας, Ρήγας, Μπαλάφας δηλώνουν ότι «αν η κυβέρνηση θέλει μία έντιμη συζήτηση στη Βουλή για την ‘Αμυνα, εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι». «’Αλλωστε», προσθέτουν, «εκκρεμεί και πρέπει να δοθεί από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σαφής απάντηση στο σοβαρότατο ερώτημα, για το εάν ‘νομίμως’ ή όχι και για ποιο λόγο η ΕΥΠ ως παράλληλο κράτος, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και άλλων κορυφαίων επιτελικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Ωστόσο σημειώνουν πως αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ‘Αμυνας «επιμείνουν στη γνωστή αλλά πλέον γελοία προπαγάνδα ότι… ‘για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ’, εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με πραγματικά επιχειρήματα, με πραγματικά στοιχεία και με πραγματικούς αριθμούς». Αναφέρουν ειδικότερα ότι μπορούν να μιλήσουν «χωρίς εξωραϊσμούς, για τα βήματα που κάναμε και παραδώσαμε έτοιμο το Πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των F-16 σε Viper ή την προετοιμασία για τις φρεγάτες, καθώς και για πολλά άλλα βήματα κρίσιμης σημασίας για την ‘Αμυνα της χώρας». Τονίζουν ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα F-16 Viper είναι σήμερα τα πλέον περιζήτητα παγκοσμίως, πολεμικά αεροσκάφη» και πως «όταν εμείς δρομολογήσαμε το Πρόγραμμα, δεν ήταν διόλου έτσι τα πράγματα. Αυτό σημαίνει σεβασμός στις ανάγκες, εξοικονόμηση πόρων και διορατικότητα. Δηλαδή, έργο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αναμένουμε και ελπίζουμε να επικρατήσει η γενναιότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύνη. Καμία δημαγωγική σκοπιμότητα δεν θα γίνει ανεκτή από μας για κανένα ζήτημα και ιδιαίτερα για τα θέματα της ‘Αμυνας», αναφέρουν καταληκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα