back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αίγυπτος: Ισόβια σε Ουκρανή που συνελήφθη με κοκαΐνη στις αποσκευές της

Διαβάστε επίσης

Ουκρανή καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Κάιρο να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης —δηλαδή 25 χρόνια στην Αίγυπτο— αφού συνελήφθη έχοντας στην κατοχή της τέσσερα κιλά κοκαΐνης, δήλωσε χθες Κυριακή δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Λιουντμίλα Μπαλακίνα, ουκρανή υπήκοος, 39 ετών, κάτοικος Ολλανδίας, καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 100.000 αιγυπτιακών λιρών», ή περίπου 3.500 ευρώ, «διότι είχε στην κατοχή της σχεδόν τέσσερα κιλά κοκαΐνης», είπε η πηγή αυτή.

Μπορεί να ασκηθεί έφεση στην ποινή, διευκρίνισε.

Η καταδικασθείσα συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022 στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπου έφθασε από τη Ντόχα, όταν βρέθηκαν τα ναρκωτικά στις αποσκευές της, σύμφωνα με τη δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Άχμπαρ Αλγιούμ, η κυρία Μπαλακίνα «παραδέχθηκε πως συνάντησε Αιγύπτιο στο εξωτερικό», ο οποίος την «πλήρωσε 2.500 δολάρια» για να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Αίγυπτο.

Στην Αίγυπτο —μια από τις χώρες του κόσμου όπου γίνονται οι περισσότερες εκτελέσεις, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία— η διακίνηση ναρκωτικών επισύρει ως ακόμη και τη θανατική ποινή.

Σε μια χαρακτηριστική τέτοια υπόθεση, τον Σεπτέμβριο του 2021, δέκα άνδρες, επτά υπήκοοι του Πακιστάν, ένας υπήκοος του Ιράν και δύο υπήκοοι της Αιγύπτου, καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών μετά την κατάσχεση δύο και πλέον τόνων ηρωίνης και 99 κιλών μεθαμφεταμίνης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα