back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Πάνω από 1.200 συλλήψεις – Θα ληφθούν θεσμικά μέτρα λέει ο Λούλα

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 1.200 εξτρεμιστές οπαδούς του Μπολσονάρου συνέλαβαν οι αρχές της Βραζιλίας στη σκιά των ταραχών της Κυριακής, με την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με δεκάδες λεωφορεία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης. Εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες για τα επεισόδια το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε και ηλεκτρονική διεύθυνση για να λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, κοινή καταδικαστική απόφαση εξέδωσαν οι επικεφαλής της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας στη Βραζιλία αναφορικά με τις «τρομοκρατικές ενέργειες», όπως τις χαρακτήρισαν, που συνέβησαν χθες στη Βραζιλία, όταν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν σε κέντρα εξουσίας στην πρωτεύουσα.

«Είμαστε ενωμένοι ώστε να ληφθούν θεσμικά μέτρα σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη νομοθεσία», είπαν, ζητώντας «ηρεμία και ειρήνη».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο εκτελών χρέη προέδρου της Γερουσίας Βενετσιάνο Βιτάλ ντο Ρέγκο, ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Αρτούρ Λίρα και η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρόζα Βέμπερ.

Με πληροφορίες από το AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα