back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μανωλόπουλος: Φτάσαμε να δίνουμε κομμάτι-κομμάτι τα παυσίπονα, ένα παυσίπονο για τον καθένα

Διαβάστε επίσης

 

Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσει τα αναγκαία φάρμακα στους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό κοκτέϊλ εποχικών ιώσεων, γρίπης και κορωνοϊού.

Η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη πρώτων υλών, τα αυξημένα κόστη, η έξαρση των αναπνευστικών ιών επιβαρύνουν την παραγωγή και διάθεση πολλών σκευασμάτων, με συνέπεια οι ελλείψεις στον κλάδο των φαρμάκων να έχουν εξελιχθεί σε ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, ιδιαίτερα για την χώρα μας, όπου καταγράφονται προβλήματα από τις αρχές του φθινοπώρου.

Οι προσπάθειες προς το παρόν, επικεντρώνονται στην κάλυψη της ζήτησης για αντιπυρετικά, αντιβιώσεις και εισπνεόμενα, αναγκαία κυρίως σε παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ οι φαρμακοποιοί, που είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, εισπράττουν τις διαμαρτυρίες του κόσμου για τις ελλείψεις.

«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΣΦ), να μην έχουμε σιρόπια και παυσίπονα. Όπως πρωτόγνωρο είναι να δίνουμε και κομμάτι-κομμάτι τα παυσίπονα. Ένα παυσίπονο για τον καθένα» είπε ο φαρμακοποιός και μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως διευκρίνισε «Εφόσον κι εμείς παίρνουμε τα φάρμακα με πλαφόν, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι θα τα διαθέτουμε με πλαφόν»

Για τα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα, ο  κ Μανωλόπουλος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή.  «Έχει τύχει να σχολάσω και να πάω με το αυτοκίνητο σε συναδέλφους για να κάνουμε ανταλλαγές φαρμάκων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα