back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αλ. Κούγια προειδοποιεί με προσφυγή για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση στην υπόθεση του Ανδρέα Κουτούπη

Διαβάστε επίσης

“Την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της εκβιάσεως” προαναγγέλλει ως συνήγορος του τακτικού καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέα Κουτούπη, ο Αλέξης Κούγιας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι ο καθηγητής τον ενημέρωσε πως “είναι θύμα μιας εκ προθέσεως και για πολιτικούς μόνο λόγους, συκοφαντικής δυσφημήσεως από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και από συγκεκριμένους στρατευμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς, περί του ότι δήθεν η εταιρεία, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, έχει χαριστικώς γίνει αποδέκτης 400 απευθείας αναθέσεων, όσον αφορά την προσφορά των ειδικών επιστημονικών υπηρεσιών, τις οποίες προφέρει επί σειρά ετών”.

Στο Δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι “ο εντολέας μου ζήτησε από εμένα να καταστήσω σαφές ότι οι ειδικές επιστημονικές υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρει η εταιρεία του, είναι μοναδικές όσον αφορά την επιστημονική υποδομή του ιδίου και των συνεργατών του, και ότι επί διακυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει συμβεί τίποτα διαφορετικό, όσον αφορά την προσφορά των επιστημονικών υπηρεσιών από αυτόν και τους συνεργάτες του, από ό,τι συνέβαινε και επί διακυβερνήσεως της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσέφευγε στην εταιρία του, στον ίδιο και στους συνεργάτες του για την προσφορά των ιδίων ακριβώς ειδικών επιστημονικών υπηρεσιών”.

Επίσης τονίζεται ότι “ο κ. Ανδρέας Κουτούπης μού ζήτησε την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της εκβιάσεως για πραγματικά γεγονότα, τα οποία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο παρόν δελτίο τύπου, και στην κατάθεση αγωγών λόγω της προσβολής της προσωπικότητός του, της δυσφημήσεως της εταιρείας του και της γενικότερης οικονομικής καταστροφής, την οποία έχει υποστεί από τη χωρίς καμία πολιτική αιδώ ταπεινή εκμετάλλευση, μόνο για πολιτικά οφέλη, της ανάδειξης αυτού του δήθεν σκανδάλου από τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και από τους ίδιους πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ζητήσει την παροχή των ίδιων επιστημονικών υπηρεσιών από τον ίδιο και τους συνεργάτες του”.

Ο πρώην συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Ανδρέας Κουτούπης βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγγέλλει «πλιάτσικο» 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από περίπου 420 απευθείας συμβάσεις με το δημόσιο.

Το θέμα προκαλεί νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε τα εξής:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται σε όλα τα ζητήματα με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αυτές οι αξίες είναι πλήρως συνυφασμένες με την παράταξή μας. Όσο απόλυτοι είμαστε σ’ αυτό άλλο τόσο είμαστε στο ότι δεν υιοθετούμε ούτε τη σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις, ούτε την προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα, με περιγραφές, με φωτογραφίες, με ιδιότητες που υπήρχαν και δεν υπήρχαν προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουνε στο μυαλό τους. Η κυβέρνηση αυτή πορεύεται σε όλα τα ζητήματα με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια».

Στον Γιάννη Οικονόμου απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου ρωτώντας αν «θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο κ. Μητσοτάκης ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;».

«Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ένα νέο όργιο με 420 απευθείας αναθέσεις, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να το καλύψει με γενικόλογες αοριστίες», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει ότι «την ώρα που οι πολίτες μετράνε και το τελευταίο ευρώ με την αισχροκέρδεια να τους γονατίζει, περιμένουμε από την κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για ένα ακόμη σκάνδαλο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα