back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Λίνας Μενδώνη με τον Υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας

Διαβάστε επίσης

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είχε, χθες, συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας Simonas Kairys.

Η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε διεξοδικά τον Simonas Kairys για τον εθνικό στόχο της Ελλάδας, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα και την επανένωση τους στο Μουσείο της Ακρόπολης. Συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη ξενάγησαν τον ομολόγό της, στην αίθουσα που εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα. Στη συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές πολιτιστικές δράσεις που θα συντείνουν στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, τόσο στην πολιτιστική κληρονομιά, όσο και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Ο Λιθουανός υπουργός ενημέρωσε τη Λίνα Μενδώνη για την κοινή επιστολή Εσθονίας, Λετονίας και Πολωνίας, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να στηριχθούν ,κατά προτεραιότητα οι Ουκρανοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού, τα μέσα ενημέρωσης, και οι πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη”, για το 2023. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε ότι χαιρετίζει τη σημαντική τριμερή προσπάθεια.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Λιθουανίας παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Ελευσίνα, τον οποίο κατείχε, για το 2022, η πόλη Κάουνας της Λθουανίας. Ο Υπουργός Simonas Kairys συνοδευόταν από την πρέσβη της Λιθουανίας στην Αθήνα, κ.. Lina Skerstonaitė.

 

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα