back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Ο πυρήνας της δήλωσης Συρίγου είναι αυτό που πιστεύουν όλοι οι εχέφρονες άνθρωποι

Διαβάστε επίσης

«Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συνεπής σε αυτό που είχε πει από την αρχή, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. ‘Αρα από την άνοιξη και μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο βουλευτής Σερρών ΝΔ-γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου .

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνοτουρκικά το μεσοδιάστημα που θα προκύψει ανάμεσα στην πρώτη και την πιθανή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. «Είναι εκείνος ο “νεκρός” πολιτικά χρόνος περίεργος, διότι η Τουρκία θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας εξυπηρετώντας τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες της. Δεν θεωρώ ότι η Τουρκία θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, σίγουρα υπάρχει στην ατζέντα αλλά δεν είναι ψηλά διότι γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι το να μπλέξουν την Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσουν να εξωθήσουν εμάς στα άκρα».

Σχολιάζοντας τόσο τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Άγγελου Συρίγου, ότι είναι προς το συμφέρον μας να πάρει η Τουρκία τα F-16, όσο και του ο ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, Νίκου Τσάφου που χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:
«Δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτή η δήλωση από τον κ. Τσάφο ωστόσο την έχει ήδη αποσύρει χαρακτηρίζοντάς την αστοχία και λάθος του. Από την άλλη, ο πυρήνας της τοποθέτησης το κ Συρίγου είναι αυτό που πιστεύουν όλοι οι εχέφρονες άνθρωποι, δηλαδή ότι η Τουρκία καλό θα είναι να παραμείνει στη Δύση, αυτό είναι προς όφελός μας. Και εμείς θέλουμε την Τουρκία προσδεμένη στο δυτικό άρμα» τόνισε και εξήγησε:
«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει και να προσδοκά σε αμυντικό υλικό από την Αμερική, δηλαδή από χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ διότι η Τουρκία, εφόσον θέλει να παραμένει στη δύση, πρέπει να σέβεται τους κανόνες και τις προϋποθέσεις του δυτικού μπλόκ. Οσο λοιπόν η Τουρκία κάνει αυτούς τους κανόνες “κουρελόχαρτο” είναι από δύσκολη έως απίθανη η προμήθεια αμυντικού υλικού από χώρες όπως οι ΗΠΑ».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα