back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η λειτουργία της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία τέθηκε η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ με την τοποθέτηση δύο στελεχών του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας διαθέτει 400 ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δις ευρώ και τουλάχιστον το 20% – που αφορά ακίνητα μεγάλης αξίας- σήμερα αξιοποιείται με μεγάλη δυσκολία.

Σκοπός της νεοσύστατης εταιρείας είναι η οικονομική ενίσχυση του Φορέα, ενώ δεύτερος αντικειμενικός στόχος της αξιοποίησης της περιουσίας είναι η άμεση αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζονται οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Την θέση του Προέδρου της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού αναλαμβάνει ο Φίλιππος Κονταξής με πολυετή καριέρα στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων. Ξεκίνησε από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στη συνέχεια πέρασε στην αγορά ακινήτων, αρχικά με μία οικογενειακή επιχείρηση και έπειτα ως Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ επί μία δεκαετία. Πιο πρόσφατα έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης στη ROLCO BΙΑΝΙΛ και διευθύνων σύμβουλος στην ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΕΒΕ (παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές).

Στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου τοποθετείται η Κατερίνα Τζωάννου, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Υπηρεσιών. Από το 2013 και μετά είναι υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος στη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων. Μέχρι σήμερα ήταν Project Manager για θέματα ακινήτων στην εταιρία TEMES Α.Ε. (Costa Navarino). Προηγουμένως είχε τον συντονισμό για την αγορά εδαφών και την υπέρβαση σχετικών προβλημάτων στον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline). Έχει εργαστεί επίσης, μεταξύ άλλων, ως στέλεχος της ΜΟΔ και ως σύμβουλος της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη αγωγών φυσικού αερίου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα