back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

A. Kουτούπης: Γελοιότητες και αστειότητες οι ισχυρισμοί ότι ζω από το Δημόσιο

Διαβάστε επίσης

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ανδρέας Κουτούπης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση  απευθείας αναθέσεων έργων σε εταιρεία της ιδιοκτησίας του, πέρασε στην αντεπίθεση μέσω του Αθήνα 9.84.

Ειδικότερα, μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, απάντησε στις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος και ο κ. Ανδρέας Ροδάκος εξασφάλισαν από το Δημόσιο, σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες..

Ως προς τούτο, επανέλαβε την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

« Είμαι 25 χρόνια στο χώρο, συνεργάτης σε πολλές εισηγμένες εταιρίες, διοικητικά συμβούλια, επιτροπές ελέγχου και θεωρούμαι μεταξύ των πιο γνωστών εσωτερικών ελεγκτών. Είναι γελοίο να με κατηγορούν ότι ζω από το Δημόσιο. Εκείνοι που ασχολήθηκαν με τα συγκεκριμένα άρθρα δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν ποιος είμαι. Το άρθρο ήταν στοχευμένο εναντίον μου και θα έπρεπε τόσο η κ. Τσαπανίδου όσο και ο κ. Κουκάκης που αναφέρθηκαν στο πρόσωπό μου να έχουν ήδη ανακαλέσει και να ζητήσουν συγνώμη. Αν δεν το πράξουν άμεσα, έχω ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να το πάνε μέχρι τέλους. Προσδοκώ στη συγνώμη και στην άμεση ανάκληση των δημοσιευμάτων από όλους όσοι με ενέπλεξαν με γελοιότητες και αστειότητες», ανέφερε.

Αναφερόμενος δε στην ιδιότητά του ως πρώην συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ., επισήμανε ότι επρόκειτο για εθελοντική θέση από την οποία είχε ζητήσει να αποχωρήσει εδώ και μήνες.

Επίσης, τόνισε ότι δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό όσον αφορά στην παροχή των επιστημονικών υπηρεσιών από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβαινε και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε μάλιστα ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσφύγει κατά το παρελθόν στην εταιρεία του για τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον πρώην συνεργάτη του, Ανδρέας Ροδάκο.

«Δεν πρόκειται για δουλειά που αναλαμβάνει μια εταιρεία, είμαστε άπειρες στον κλάδο. Μέτρησα πρόχειρα 77 συμβάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, μόνο μέσω των εταιρειών μου. Είναι γελοιότητα να επαναλαμβάνουν ότι αφορά απευθείας αναθέσεις. Πρόκειται κατά βάση για διαγωνισμούς με έντονο ανταγωνισμό σε ένα κλάδο που ”χτυπάει” με πισώπλατες μαχαιριές . Αυτή τη στιγμή, μετά την ψήφιση του νόμου 4795/2021, κάθε τυχάρπαστη εταιρεία παίρνει απευθείας αναθέσεις. Εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή σε αυτές τις γελοιότητες. Επίσης, με τον κ.Ροδάκο έχουμε χωρίσει τους δρόμους μας εδώ και ένα χρόνο».

Και πρόσθεσε: «Δεν ισχύει το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκόμισα από το Δημόσιο.. Την τελευταία τριετία, έχω τζίρο 2,2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο, έχοντας 20 υπαλλήλους και άλλους τόσους εξωτερικούς συνεργάτες. Αλλά τα μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίεργα. Δεν θα απολογηθώ εγώ για το τι κάνει ο ανταγωνιστής μου και γι αυτό απαιτώ άμεσα συγνώμη από όλους».

Ερωτηθείς εάν υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για να ξεκινήσει έρευνα από το ΣΔΟΕ στην εταιρεία του, απάντησε: « Η καταγγελία που έχει γίνει και η οποία προφανώς έχει προέλθει από ανταγωνιστές δεν έχει καταλήξει σε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα για την εταιρεία».

Ο κ. Κουτούπης, απάντησε θετικά ως προς το αν τίθεται ζήτημα εύνοιας σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γνωριμίες σε σχέση με το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων: «Ξεκάθαρα, ναι. Κάποιες φορές αυτό είναι θετικό γιατί επιλέγουν τον άριστο όπως στην περίπτωσή μου ή και άλλων. Άλλοτε, όμως, είναι τραγικό γιατί επιλέγεται κάποιος που δεν έχει ούτε την πιστοποίηση ούτε την απαιτούμενη ικανότητα. Δεν μπορεί να κατηγορείς τον καλό ότι επιβιώνει από τέτοιους είδους συμβάσεις. Είναι αστείο. Αν θέλουν να κάνουν πραγματική δημοσιογραφική έρευνα ας ψάξουν ποιες εταιρείες παίρνουν συμβάσεις. Προσωπικά, μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τρία μικρά, μεσαία ή μεγάλα ”μαγαζιά” που τις ”αλώνουν” πραγματικά. Αυτό αξίζει να το ερευνήσουν Ελεγκτικά Συνέδρια και Αρχές Διαφάνειας. Δεν πρέπει να μπαίνουν όλα στον ίδιο ”κουβά”».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα