back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, την προσεχή Δευτέρα θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του εκλιπόντος. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Κοιμητήριο Τατοΐου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .  Με βάση την νεότερη ανακοίνωση της οικογένειας ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ για τους επισήμους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία, θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο. Τρισάγιο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τέλεσε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Μέτρα με οικονομικό κόστος για την Τουρκία ζητά ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, με επιστολή του στον Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού ,από τουρκική ακταιωρό , στις 5 Ιανουαρίου. Το ελληνικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία αναγνώρισης τριών τουρκικών αλιευτικών, που αλίευαν στο Φαρμακονήσι, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Εν τω μεταξύ, υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16,σημειώθηκαν νωρίτερα, πάνω από την Παναγιά, τις Οινούσσες και τη Ζουράφα.

Την πεποίθησή του ότι η συστηματική δουλειά που έχει προηγηθεί στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα θα αποδώσει καρπούς, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διεκόπη για τις 31 Ιανουαρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς η 34χρονη απολογείται στην ανακρίτρια για τους θανάτους και των άλλων δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Μετά το τέλος της απολογίας της, η δικαστική λειτουργός και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή της ή μη για την υπόθεση αυτή.

Μόνο με ηλεκτρονική συνταγή θα μπορούν να προμηθεύονται oι πολίτες τα φάρμακα που λείπουν από την ελληνική αγορά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Κώδικας δεοντολογίας που θα εξυγιάνει τη λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο των εκπτώσεων και νέα πλατφόρμα καταγγελιών για την προστασία καταναλωτών παρουσιάστηκαν από το υπουργείο ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εξετάζεται η υποχρεωτικότητα ενός επωνύμου προϊόντος σε κάθε κατηγορία του καλαθιού.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας, για να ενισχύσουν την προστασία των κρίσιμων υποδομών, ανακοίνωσαν σήμερα από τις Βρυξέλλες ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η συνάντηση έλαβε μέρος μία ημέρα μετά την υπογραφή της τρίτης κοινής δήλωσης για τη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες η Ρωσία έχει προσαρτήσει είναι “δύσκολη κατά τόπους” δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ρωσία διαθέτει όλους τους πόρους που απαιτούνται για να βελτιωθεί η ζωή εκεί.

Τουλάχιστον 20 νεκροί και τραυματίες από επίθεση βομβιστή καμικάζι έξω από το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα