back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διπλωματική διαμαρτυρία της Ιαπωνίας στην Κίνα για τις βίζες

Διαβάστε επίσης

Η διπλωματία της Ιαπωνίας επέδωσε σε αυτήν της Κίνας διαμαρτυρία για την αναστολή της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίου σε ιάπωνες πολίτες από πλευράς της κι απαίτησε η απόφαση να πάψουν να εκδίδονται βίζες να ανακληθεί αμέσως, δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Κίνα προχώρησε μονομερώς σε ενέργειες για να ανακληθούν οι θεωρήσεις διαβατηρίων για λόγους διαφορετικής φύσης από τα μέτρα (σ.σ. για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης) του νέου κορονοϊού», δήλωσε ο κ. Ματσούνο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Η απόφαση του Πεκίνου ανακοινώθηκε μετά τα μέτρα που έλαβε το Τόκιο για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ιαπωνία από την Κίνα, ιδίως την απαίτηση να έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 με αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα στα σύνορα και στις πύλες εισόδου της Ιαπωνίας από εδώ και πέρα, ο κ. Ματσούνο περιορίστηκε να πει πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα θα αντιδράσει με τον προσήκοντα τρόπο λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα και το πώς η κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει δεδομένα για αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα