back to top
24.6 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

24.6 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Ως ιδιώτης θα ταφεί στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Διαβάστε επίσης

Ο τέως Βασιλιάς, Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, στο Τατόι, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε κατά την διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,

– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Στην διυπουργική σύσκεψη, συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένες αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί, από την ενημέρωση που έκαναν οι γιοι του εκλιπόντος, Παύλος και Νικόλαος Γκλύξμπουργκ στον υπουργό Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη αμέσως μετά την επιδείνωση της υγείας του Κωνσταντίνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν σήμερα μετά τη διϋπουργική σύσκεψη οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους, όπως επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, με μια λιτή ανακοίνωση η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ενημέρωσε για τον θάνατό του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ”ΥΓΕΙΑ”.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων».

Τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Β2 εξέφρασαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί ιεράρχες.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της Διαρκούς Ιερά Συνόδου, η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα