back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, που διαμορφώθηκε στο 9,6% ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην αγορά και τη φτωχοποίηση των πολιτών, την ώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι τονίζοντας ότι οι τιμές αυξάνονται ακόμη και για τα προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Αύξηση κατά 15,5% καταγράφει, ο κλάδος των τροφίμων. Σημαντικές οι ανατιμήσεις και στις μεταφορές: 32,9% στα ταξί, 36,7 στα αεροπλάνα, 26,7% στα πλοία. Στο 50% η αύξηση στο φυσικό αέριο, στο 24,7% στα καύσιμα κίνησης.

Αντιμέτωποι με νέο κύμα ανατιμήσεων θα έρθουν οι καταναλωτές το επόμενο διάστημα. Οι αυξήσεις θα κυμανθούν από 20% έως 25% σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως τα τυροκομικά, το γάλα, το γιαούρτι και τα επιδόρπια. Ανατιμήσεις από 10-20% σε ζυμαρικά, ελαιόλαδο, απορρυμαντικά και γενικά τρόφιμα παντοπωλείου  αυξήσεις 3-4% ζητούν οι προμηθευτές ζαχαρωδών, μπισκότων και αλκοολούχων ποτών.

Tο αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για το 100% των Ελλήνων, έναντι 93% των πολιτών στην ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

“Το καλάθι του νοικοκυριού παραμένει ανθεκτικό, σήμερα, για 11η εβδομάδα. Οι τιμές στο 93% των προϊόντων είτε έχουν μείνει σταθερές, είτε έχουν πτωτική πορεία”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

“Συντονισμένο πόλεμο φθοράς, ο οποίος δεν είναι πολιτικός” καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ερωτηθείς για την αντίθεση 16 συνταγματολόγων με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι “η κυβέρνηση υπερασπίζεται τους νόμους της. Αν οι νόμοι αυτοί κριθούν στο μέλλον αντισυνταγματικοί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, αυτό είναι μίας άλλης τάξεως  συζήτηση”.

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, με αιχμή τη γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. “Το ερώτημα είναι απλό: Θα αποδεχθεί δημόσια ο κ. Μητσοτάκης ότι η ΑΔΑΕ έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ερευνήσει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ή θα μείνει ως ένοχος, μόνος του με τον κ. Ντογιάκο να κρύβεται πίσω από μία βολική μεν, κατάφωρα αντισυνταγματική δε, γνωμοδότηση;” τονίζει o ΣΥΡΙΖΑ.

“Η παρέμβαση των 16 συνταγματολόγων αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι για την υποβάθμιση του κράτους Δικαίου στη χώρα”, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

“Οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ πρέπει να συνεχιστούν, καλυπτόμαστε από το Σύνταγμα” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Κατερίνα Παπανικολάου, δικηγόρος και μέλος της Αρχής.
Αποζημιώσεις στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης από τις τράπεζες προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται σε διαβούλευση. Με βάση τα προβλεπόμενα,  πολίτες που χάνουν τα χρήματά τους ακόμη και από δική τους αμέλεια, θα αποζημιώνονται, όμως για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος χάσει ή του κλέψουν τη χρεωστική κάρτα με την οποία κάνει τις καθημερινές του αγορές, και αυτός που την έχει κλέψει ή την βρει προχωρήσει σε αγορές, ο κάτοχος της κάρτας ευθύνεται για τα πρώτα 50 ευρώ.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα για τη δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δις ευρώ.

Αυξημένη κατά 50% η επισκεψιμότητα στα δημοτικά ιατρεία Αθηναίων, δηλώνει στον Αθήνα 9,84 ο αντιδήμαρχος Υγείας, Μάνος Καλαμπόκας.

Καθαρό σήμα και γρήγορες ταχύτητες στο Ίντερνετ θα έχουν οι επιβάτες του Μετρό από τον προσεχή Μάρτιο, καθώς ξεκινά το έργο κάλυψης του δικτύου του Μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης της Σουηδίας, στην Αγκυρα ,για να μεταφέρει την αντίδραση της χώρας για την προπαγάνδα υποστηρικτών της τρομοκρατικής ομάδας PKK με στόχο τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 0-1 του Απόλλωνα Πόντου και προκρίθηκε στη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα ζευγάρια των προημιτελικών: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία, Ολυμπιακός – Άρης και ΑΕΚ – Πανσερραϊκός. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 έως 19 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στο διάστημα 24 έως 26 του ίδιου μήνα.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια- παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου 13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα