back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα

Διαβάστε επίσης

Με την εξέταση της επί σαράντα ετών γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυρία Διαμαντή αφού αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της υπόθεσης είπε σε μια αποστροφή της κατάθεσης της ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» .

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντή ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την «ομάδα Παππά» επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας για ένα κανάλι του κόμματος.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η κυρία Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, επισήμανε η ιδιαιτέρα γραμματέας και προσέθεσε ότι αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.

Αναφορά έκανε η κυρία Διαμαντή και στον κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, για οποίο επισήμανε ότι πριν την καταβολή της 1ης δόσης, βεβαίωνε ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται, αλλά τελικά «εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα».

Ενδεικτικά, η μάρτυς ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: «Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν».

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, ενώ αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν στις 20 Ιανουαρίου 2023 οι αδελφοί Σάμερ και Χουανκαι Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC). Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει προς το δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα.

Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος σε δήλωσή τους επισήμαναν ότι «είναι πια σύνολο βασικών μαρτύρων που έως τώρα έχουν καταθέσει και από μαρτυρίες τους προκύπτει σαφέστατα η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κυρίου Παππά».

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα