back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Καλαμπόκας: Αυξημένη πάνω από 50% η προσέλευση στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

 

Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για το επικίνδυνο κοκτέιλ της «τριδημίας» με έξαρσης τόσο της γρίπης, όσο και του κορωνοϊού, όπως και άλλων ιώσεων το τελευταίο διάστημα, εν μέσω έλλειψης φαρμάκων.
Κάνουν λόγο για 120 χιλιάδες ιώσεις την ημέρα από ασθενείς με γρίπη και προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και τις 350 χιλιάδες τα κρούσματα ιώσεων στην Ελλάδα στο τέλος Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, «αυξημένη πάνω από 50% είναι και η προσέλευση στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων», όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Υγείας, Μάνος Καλαμπόκας, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Πολύς κόσμος στρέφεται στα δημοτικά ιατρεία που παρέχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ενηλίκους και παιδιά… Είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας» τόνισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό δράσης για την προηγούμενη χρονιά σημείωσε πως «το 2022 πραγματοποιήθηκαν 180.000 επισκέψεις στα δημοτικά ιατρεία, ενώ εξακολουθούν να γίνονται δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό».

Ο κ. Καλαμπόκας υπογράμμισε πως «η δημοτική φροντίδα υγείας ενισχύεται καθημερινά με προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων», ενώ πρόσθεσε ότι «αναβαθμίζονται με γενική ανακαίνιση το Πρώτο και Δεύτερο Δημοτικό ιατρείο».

Παράλληλα, προανήγγειλε την «άμεση μεταφορά του Τρίτου ιατρείου σε ένα  σύγχρονο κτίριο», υπογραμμίζοντας τέλος ότι «ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ίδρυση δημοτικού ιατρείου στην 7η δημοτική κοινότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα