back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τι θα πληρώσουμε το α’ δίμηνο του έτους

Διαβάστε επίσης

Με επιπλέον 8,7 δισ. ευρώ κλείνει το α’ δίμηνο του έτους ο φορολογικός λογαριασμός του 2022 από 6,5 εκ.φορολογούμενους και επιχειρήσεις.

Ένα δίμηνο, δηλαδή έως στις 28 Φεβρουαρίου, απομένει προκειμένου οι φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία που ανάγονται στο περσινό φορολογικό έτος και οι οποίες αφορούν την ολοκλήρωση της πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Συνολικά,σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών,απομένουν να εισπραχθούν από τα δημόσια ταμεία περί τα 8,7 δισ. ευρώ, μαζί με τους έμμεσους φόρους κατανάλωσης (ΦΠΑ,ΕΦΚ) και τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ και χαρτοσήμου, ανεβάζοντας τα συνολικά φορολογικά έσοδα για το φορολογικό έτος 2022 στα 56,74 δισ. ευρώ. Συγκεκριμμένα τον τρέχοντα Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν 4,4 δισ. ευρώ και τον Φεβρουάριο 4,3 δισ. ευρώ.

Ποιές είναι οι τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις από το προηγούμενο έτος

-Μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2023

* Καταβολή της έβδομης δόσης του φόρου εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

*Πληρωμή της ένατης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

* Οσες επιχειτήσεις εισέπραξαν παρανόμως ποσά “επιστρεπτέων προκαταβολών” θα πρέπει να τα επιστρέψουν ολοκλήρως και εντόκως.

-Μέχρι στις 28 Φεβρουαρίου του 2023

* Πληρωμή της τελευταίας (δέκατης) δόσης του ΕΝΦΙΑ

*Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 και ψηφιακή κατάθεση πινακίδων. Με βάση στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 500 εκατ. ευρώ (42% των εγγεγραμμένων εσόδων) από 2.830.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. Συνολικά αναμένεται να εισπραχθεί από περίπου 6 εκ.κατόχους οχημάτων πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα