back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η ψηφιακή δήλωση αδειών στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

Διαβάστε επίσης

Στην δήλωση των αδειών εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα προχωρούν εφεξής οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει την απογραφή των μισθωτών εργαζομένων τους.

Πρόκειται για το πρώτο μέτρο οργάνωσης του χρόνου εργασίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας.

Η δήλωση των αδειών με ψηφιακό τρόπο θα μπορεί να πραγματοποιείται έως τη λήξη του πρώτου δεκαημέρου του ημερολογιακού μήνα που ακολουθεί τον μήνα χορήγησής τους.

Η δήλωση θα είναι δυνατή από την πρώτη ημέρα του μήνα χορήγησης της άδειας έως και τη δέκατη ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα.

Άρα, σε αυτή την φάση, οι δηλώσεις που θα υποβληθούν, θα αφορούν άδειες που χορηγήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2023 και μετά.

Οι δηλώσεις θα περιλαμβάνουν την καταγραφή Κανονικής Άδειας εργαζόμενου (χρονικό διάστημα Ημερομηνία Από – Ημερομηνία Έως), την καταγραφή άλλων τύπων Άδειας ημέρας για συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς και την καταγραφή διαφόρων τύπων Ωροάδειας του εργαζόμενου για συγκεκριμένη ημερομηνία και πρόσθετες πληροφορίες (για Ώρα από / Ώρα έως).

Ο χρήστης μπορεί να υποβάλλει δήλωση Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας, ως εξής: Άδειες «ΕΝΤΥΠΑ ΣΕΠΕ > Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας > Εισαγωγή» και την επιλογή κατάστασης «Οργάνωση Χρόνου Εργασίας – Άδειες».

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία παρέχεται και δυνατότητα ορθής επανάληψης, με τη συμπλήρωση του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας υποβολής της αρχικής.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα