back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επισπεύδεται η διαδικασία για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, οι διεργασίες για τον επανακαθορισμό του αρχίζουν νωρίτερα, προκειμένου ο νέος κατώτατος μισθός να ισχύει από την 1η Απριλίου, σύμφωνα και με τις πρόσφατες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού προς το υπουργικό συμβούλιο θα υποβληθεί ως τις 10 Μαρτίου.

Το 2023 υπάρχει πιθανότητα να είναι χρονιά που θα σημαδευτεί από κοινωνικές εντάσεις σε παγκόσμια κλίμακα, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας ακόμη πως οι συνέπειες της πιο περιοριστικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών στην απασχόληση «μένουν» ακόμη να γίνουν αισθητές.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα my-Θέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πάνω από ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί. Την Κυριακή εκπνέει και η προθεσμία για την υποβολή πόθεν έσχες από τους υπόχρεους.

Μετά από επεισοδιακή έναρξη της συνεδρίασης ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελεως στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Με βασικό αίτημα να μπει ένας τέλος στην ομηρία χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί, πραγματοποιείται σε μία ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 11 για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών.

Σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, εν μέσω των σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων και της συνεχιζόμενης τακτικής προκλήσεων από την Άγκυρα.

Πρώτος σταθμός η Ξάνθη, και στη συνέχεια η Κομοτηνή, όπου θα παραστεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θράκης.

Απαντήσεις προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα ζητά με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τα όσα κατέθεσε η επί σαράντα έτη γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών .

Σε μια αποστροφή της είπε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα για βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Για την Πέμπτη 19 του μηνός ορίστηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από αίτημα του ΚΚΕ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων-συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό. Να σημειωθεί ότι το αίτημα είχαν στηρίξει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Την Δευτέρα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου, την κυβέρνηση εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη θα εκπροσωπήσει και ο Αντιπρόεδρός της, Παναγιώτη Πικραμμένος .

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο διοργανώνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, από τις 10.30 το πρωί ως τις 15.30, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ.

Τον μουσικοσυνθετη Σταυρο Ξαρχακο τιμά η ΚΕ του ΚΚΕ με μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα που διοργανώνει αύριο στις 7.30 το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συμμετέχουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα.
Την ορχήστρα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Και ο καιρός: Στην Αττική νεφώσεις και τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 14 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα