back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ συνεχίζεται η αγόρευσή της για τις άλλες δύο αξιόποινες πράξεις που αφορούν απόπειρες βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών.

«Έχω αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες” τόνισε στην αγόρευσή της. Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. 

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και την επανένωσή τους στον Παρθενώνα. Σε όλα τα επίπεδα, και στο επίπεδο της κοινής γνώμης αλλά και μέσα στις διαδικασίες της UNESCO», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας «δεν κλείνει καμία συζήτηση για το θέμα.

Για το Τατόι και την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα, η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι η διαδικασία απομάκρυνσης των χιλιάδων καμένων κορμών από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου, την κυβέρνηση εκτός από την υπουργό Πολιτισμού θα εκπροσωπήσει και ο Αντιπρόεδρος της, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών σε λίγη ώρα στο υπουργείο Παιδείας. 

Βασικό τους αίτημα να μπει ένας τέλος στην ομηρία χιλιάδων νεοδιόριστων

εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία ως δόκιμοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 11 για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών.   

Επισπεύδεται η διαδικασία για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, οι διεργασίες για τον επανακαθορισμό του αρχίζουν νωρίτερα, προκειμένου ο κατώτατος μισθός να ισχύει από την 1η Απριλίου, σύμφωνα και με τις πρωθυπουργικές  δεσμεύσεις.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού προς το υπουργικό συμβούλιο θα υποβληθεί ως τις 10 Μαρτίου.

Το 2023 υπάρχει πιθανότητα να είναι χρονιά που θα σημαδευτεί από κοινωνικές εντάσεις σε παγκόσμια κλίμακα, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας ακόμη πως οι συνέπειες της πιο περιοριστικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών στην απασχόληση «μένουν» ακόμη να γίνουν αισθητές.

 “Ήρθα να παρουσιάσω το αναπτυξιακό μου όραμα για τη Θράκη, που δημιουργεί νέες δουλειές και ευκαιρίες προκοπής”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες της Ξάνθης που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να τον υποδεχτούν.

Αναφερόμενος στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος. “Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως χώρα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε” όπως είπε.

Αμέσως μετά αναχώρησε για την Κομοτηνή, όπου σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη Θράκη.

Σακίδια με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν στους άστεγους της Αθήνας από τις ομάδες Street Work του ΚΥΑΔΑ.

«Μπορεί να μένουν στο δρόμο, αλλά δε μένουν μόνοι. Οι ομάδες Street Work γυρίζουν όλη την πόλη, μοιράζουν τα ουσιώδη και μοιράζονται ανθρωπιά” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.  Αναφέρθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να φύγουν από τον δρόμο και να φιλοξενηθούν στις νέες και ασφαλείς δομές του δήμου. “Προσπαθούμε με ενδιαφέρον για την κάθε προσωπική ιστορία, όλες κι όλοι οι άστεγοι της Αθήνας να στεγάζονται ασφαλείς” όπως είπε.

Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Βουδαπέστης, αναφερόμενη στην επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι αργά χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Με το συνέδριο “Θεοσοφισμός και εικαστικές τέχνες” εγκανιαζει η Εθνική Πινακοθήκη το Δημόσιο Πρόγραμμα των περιοδικών της εκθέσεων. Η Βάσια Μπακετέα θα μας πει περισσότερα 

Και ο καιρός: Στην Αττική νεφώσεις και τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 14 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα