back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία καλεί την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη διαπραγμάτευση της τρίτης και μεγαλύτερης σύμβασης με την Pfizer, αλλά και για τα SMS που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά. Επίσης, μετά τη διπλή άρνηση του κ. Μπουρλά να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή ζητεί την αναστολή της πρόσβασης της Pfizer και του κ. Μπουρλά στο Σώμα.

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών της Λέσβου, μετά την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα.
Συνολικά διεξήχθησαν αυτοψίες σε 240 κτίρια – μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 42 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι 4 ιεροί ναοί και δημόσια κτίρια και 2 αποθήκες.

Μήνυση καταθέτει ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, σε βάρος της Γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία χθες κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι “από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ”. Όπως είπε η κ. Διαμαντή, χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους, όπως και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία καναλιού και εφημερίδας. “Οι υποβολείς της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς”, τόνισε σε on camera δήλωσή του ο κ. Παππάς, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι “η σπουδή τους άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της”. Νωρίτερα, εξηγήσεις για την κατάθεση Διαμαντή είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στις 19 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, οπότε θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Σήμερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού για τις δύο καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, και την αθώωωση του για την καταγγελία του βιασμού. Νωρίτερα, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα του ηθοποιού για συμπληρωματική απολογία, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να υποστηρίζει ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας έχει συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία με τον αδελφό της μίας από τις καταγγέλλουσες, Άννας – Μαρίας Παπαχαράλαμπους.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει με αγωγή της εντός των επόμενων ημερών η Ρούλα Πισπιρίγκου, στρεφόμενη κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που την κατέστησαν κατηγορούμενη, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας. Παράλληλα, θα απευθυνθεί και στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα καταθέσει “αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όσους Εισαγγελείς και Δικαστές την κατέστρεψαν”, όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

Περιοδεία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θράκη, με πρώτο σταθμό την Ξάνθη. “Παρά τις δυσκολίες, αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Θα στηρίζουμε την κοινωνία, τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, το μέρισμα της ανάπτυξης επιστρέφει στην κοινωνία”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Αναβαθμίζει την παρουσία της η κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την εκπροσώπησή της από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμένο και την υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας υψηλών προσκεκλημένων – επί ποδός 1500 αστυνομικοί. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ η σορός του εκλιπόντος θα παραμείνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Την έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr από σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως σημείωσε ο υπουργός, “η ίδρυση μιας επιχείρησης απαιτούσε παραπάνω από 5 επισκέψεις, έπρεπε να πηγαίνεις σε μια σειρά από γκισέ για να μπορέσεις να πάρεις συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Αυτές οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται 5 λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr. Είναι ακόμη μια μεγάλη αλλαγή, κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Σε εξέλιξη έρευνα της δίωξης ναρκωτικών για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη από χώρα της Λατινικής Αμερικής προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Τρεις οι συλλήψεις μέχρι στιγμής, ενώ έχει εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε ολόκληρη την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, διεκδικώντας μια πρώτη αξιοσημείωτη νίκη επί του πεδίου έπειτα από πολλές υποχωρήσεις τους τελευταίους μήνες. Διαψεύδει το Κίεβο, δηλώνοντας ότι στην περιοχή εξακολουθούν να διεξάγονται σφοδρές μάχες. Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη αεροσκαφών επιτήρησης AWACS στη Ρουμανία από τις 17 Ιανουαρίου προκειμένου να υποστηρίξουν την ενισχυμένη παρουσία της Συμμαχίας στην περιοχή και να “παρακολουθεί τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα”.

Πολιτισμός: H νέα ατομική έκθεση του Ανδρέα Λυμπεράτου με τίτλο «Ο κλέφτης της εικόνας» φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων έως τις 21 Ιανουαρίου. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα….

Και ο καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα