back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνα της FIFA για Αργεντινή και Κροατία

Διαβάστε επίσης

Η FIFA, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των ομοσπονδιών της Αργεντινής και της Κροατίας, για γεγονότα που συνέβησαν, κατά την διάρκεια των αγώνων με την Γαλλία και το Μαρόκο, αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που φιλοξενήθηκε στο Κατάρ.

Η διαδικασία κατά της Αργεντινής, αφορά ειδικότερα σε «πιθανές παραβιάσεις των άρθρων 11 (προσβλητική συμπεριφορά και παραβίαση των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι) και 12 (κακή συμπεριφορά παικτών και διαιτητών)», κατά την διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ.

Στην σχετική ανακοίνωση, δεν διευκρινίζεται ποιες συμπεριφορές αφορούν αυτές οι διαδικασίες. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως ο Αργεντινός τερματοφύλακας, Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει φωτογραφηθεί μετά τον αγώνα να κάνει μια αγενή χειρονομία με το τρόπαιο του «χρυσού γαντιού», για τον καλύτερο τερματοφύλακα της διοργάνωσης, ενώ επιστρέφοντας στα αποδυτήρια, ειρωνεύθηκε τον Κιλιάν Μπαπέ. Παράλληλα, η Αργεντινή υπόκειται σε διαδικασία έρευνας, για παραβίαση των κανονισμών μέσων ενημέρωσης και μάρκετινγκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA, έχει επίσης κινήσει διαδικασίες, κατά της Κροατικής Ομοσπονδίας για «δυνητικές παραβιάσεις των άρθρων 13 (διάκριση) και 16 (τάξη και ασφάλεια σε αγώνες) του πειθαρχικού κώδικα της FIFA» κατά τη διάρκεια του αγώνα για την τρίτη θέση με το Μαρόκο.

Και πάλι, το δελτίο Τύπου της FIFA δεν δίνει λεπτομέρειες για τα περιστατικά που αφορούν αυτήν την διαδικασία. Όμως, κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της κροατικής ομάδας, βίντεο που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τους Κροάτες ποδοσφαιριστές, να τραγουδούν εθνικιστικά τραγούδια με φασιστικούς τόνους.

Ένας από τους παίκτες που φαίνονται σε αυτό το βίντεο, ο αμυντικός Ντέγιαν Λόβρεν, ο οποίος πρόσφατα αποκτήθηκε από την Λιόν, είχε υπερασπισθεί εαυτόν, μιλώντας στο AFP: «Είναι ένα πατριωτικό τραγούδι που σχετίζεται με την χώρα μου, που σημαίνει ότι αγαπώ την χώρα μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα