back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Mε την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων μέσα στην Μητρόπολη Αθηνών αλλά και πλήθος κόσμου στον προαύλιο χώρο και στους γύρω δρόμους, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ξεκινάει από λεπτό σε λεπτό η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, για τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο. Η σορός του μεταφέρθηκε νωρίτερα από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στο χώρο της Μητρόπολης, όπου πρόσβαση έχουν αυστηρά όσοι διαθέτουν ονομαστική πρόσκληση. Ο Κώστας Κορέλλης θα μας πει περισσότερα….

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρό της, Παναγιώτης Πικραμμένος, και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ το παρών έδωσε από νωρίς στην Μητρόπολη και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μέσα στο ναό αριστερά από την οικογένεια του εκλιπόντος θα βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει τον επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα μεταφέρουν ο Παύλος, ο δεύτερος γιος του Νικόλαος και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Δεν επιτρέπεται έως τις 2 μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού. Μέτρα της τροχαίας και στην Αττική Οδό από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις τρεις μετά το μεσημέρι και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Υμηττού από την είσοδο της Λ. Κατεχάκη έως την έξοδο προς  Λαμία προκειμένου η σορός και η πομπή των οχημάτων να φθάσουν στο Τατόι.

Με ΝΟΤΑΜ απαγορεύονται οι πτήσεις drones έως τις 5 το απόγευμα στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας. Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τη Μητρόπολη Αθηνών και το Τατόι. Οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.

Την παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφάσισε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα ……..Η επιλογή ως αρχηγού ΓΕΣ του αντιστρατήγου (ΠΖ) Άγγελου Χουδελούδη και η επιλογή ως αρχηγού ΓΕΝ του αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του στρατηγού και ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Σε σύσκεψη για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας θα προεδρεύσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Eurogroup, με βασικό θέμα συζήτησης την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της ευρωζώνης. Αύριο ο υπουργός θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin. Επί τάπητος, ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα κάτω από τα 60 ευρώ έπεσε η τιμή του φυσικού αερίου σήμερα με πτώση 60% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, η τιμή του φυσικού αερίου ανέρχεται στα 59,8 ευρώ. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο τιμών από τον Σεπτέμβριο 2021.

Σε σύσκεψη συγκαλεί σε λίγη ώρα τις ηγεσίες των Δικαστηρίων και των Δικηγορικών Συλλόγων η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπουλου για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη δικαιοσύνη.

Αποφασίστηκαν από τον ΕΦΚΑ οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, με ενσωματωμένη την αύξηση του 7,75%, για 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Συνολικά η πληρωμή των συντάξεων, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Και ο καιρός: Σήμερα στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 14 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα