back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με την παρουσία εκπροσώπων 11 βασιλικών οίκων η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, και ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό. Εκ μέρους του βρετανικού θρόνου, το παρών δίνει η πριγκίπισσα Άννα.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος, και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ στην Μητρόπολη βρέθηκαν επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ουρές πολιτών σχηματίστηκαν από τις 5 ξημερώματα, κατακλύζοντας την οδό Μητροπόλεως, για αποχαιρετισμό στον εκλιπόντα.

Πλήθος πολιτών συγκεντρώνεται εδώ και λίγη ώρα και στο Τατόι, όπου θα γίνει η ταφή. Η είσοδος πάντως στα πρώην βασιλικά κτήματα απαγορεύεται σε όσους δεν έχουν πρόσκληση. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό.

Κλείνει από αυτή την ώρα ως τις 3 η Περιφερειακή Υμηττού, από την είσοδο της λεωφόρου Κατεχάκη μέχρι την έξοδο για Λαμία, στο πλαίσιο των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη προς το Τατόι.

Σταδιακά, θα τεθούν επίσης εκτός κυκλοφορίας η Βασιλίσσης Σοφίας, η Μιχαλακοπούλου, η Κατεχάκη και ο Κηφισός έως την έξοδο για Λαμία.

Με ΝΟΤΑΜ απαγορεύονται οι πτήσεις drones έως τις 5 το απόγευμα στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 6,676 δισ. ευρώ, χαμηλότερο έναντι του στόχου για 8,506 δισ. ευρώ, προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ακόμη πιο ευοίωνες οι εκτιμήσεις, αφού στα έσοδα θα συνυπολογιστούν και αυτά που θα εισπραχθούν μέσα στο πρώτο 2μηνο του 2023 και θα αφορούν υποχρεώσεις του 2022, όπως τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε «τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δεκεμβρίου, είναι με ασφάλεια συμβατά με τον στόχο για το έλλειμμα”.

Την παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφάσισε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχηγός ΓΕΣ ορίστηκε ο αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και αρχηγός ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια” τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του Κολωνακίου από τον δήμο Αθηναίων. Θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις: Η πρώτη περιλαμβάνει τους δρόμους γύρω από την οδό Σκουφά, ενώ η δεύτερη τους δρόμους γύρω από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν σε 100.140 δικαιούχους, ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Αυξάνονται στο Πακιστάν οι αναγκαστικοί γάμοι μικρών κοριτσιών, όπως καταγγέλλουν ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλώντας την κυβέρνηση να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό ώστε να τερματιστούν αυτές οι πρακτικές.

«Ανησυχούμε βαθιά για το γεγονός ότι κορίτσια έως και 13 ετών απάγονται από τις οικογένειές τους και αναγκάζονται να παντρευτούν άνδρες που συχνά έχουν τη διπλάσια ηλικία καθώς και να προσηλυτιστούν στο ισλάμ», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Μεγάλη βραδιά αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο διοργανώνει απόψε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) στο Παρίσι, σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και τον πολιτιστικό οργανισμό Delphys.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, επικράτησε με 3-0 σετ του Γάλλου Κεντέν Αλίς εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open.

Και ο καιρός: Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, ακόμη και πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου αναμένονται στην χώρα από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo.gr. Αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από αύριο.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. 14 βαθμοί η θερμοκρασία αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα