back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στα πρώην βασιλικά κτήματα, στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, τάφηκε ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος. Θα ακολουθήσει γεύμα στη Μ. Βρετανία. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων 11 βασιλικών οίκων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμμένος, και η υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Τον επικήδειο εκφώνισε, στην αρχή στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά, ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην οδό Μητροπόλεως, προκειμένου να πει το τελευταίο “αντίο” στον εκλιπόντα.

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 6,676 δις ευρώ, χαμηλότερο έναντι του στόχου για 8,506 δις ευρώ, προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Κάτω από τα 60 ευρώ, στα 59,8 ευρώ, έπεσε η τιμή του φυσικού αερίου με πτώση 60% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο τιμών από τον Σεπτέμβριο 2021.

Από την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, έως και τη Δευτέρα, 30 του μήνα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου, με ενσωματωμένη την αύξηση του 7,75%, για 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδας μας, στο www.athina984.gr.

Περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν σε 100.140 δικαιούχους, ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Σε σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου, στην οποία έγινε η επίσημη παράδοση της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμούγια την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας και η συμβολική εκκίνηση της φάσης της υλοποίησης όλων των έργων και των δράσεων του προγράμματος, προήδρευσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το στρατηγικό σχέδιο παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη και στους εκπροσώπους της ΤΑ και στα μέλη της υποεπιτροπής “Εύβοια Μετά”, η οποία αναλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος, ο επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος.

Πολιτική αντιπαράθεση μετά την ανανέωση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που αποφάσισε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, με φόντο τις δαρροές περί παρακολούθησης του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ. ‘’Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στον βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια’’ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. “Η κυβέρνηση περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και πάντως όχι από “υλικό” ρυπαρών δικτύων, που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά και προνομιακά, σε συγκεκριμένους κύκλους”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Παράλληλα, ρωτά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, “εάν εμπιστεύεται τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ναι, όχι και γιατί;”. “Την ώρα που υπάρχουν σοβαρές αποκαλύψεις για τον αρχηγό #ΓΕΕΘΑ στις οποίες δεν απαντάει ούτε ο ίδιος, ούτε η #κυβερνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανανεώνει την θητεία του υπό την παρακολούθηση του, κ. Φλώρου, δημιουργώντας ανησυχία & ερωτηματικά”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης. “Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο ίδιος ο ΑΓΕΕΘΑ.

Καθηλωτικές οι καταθέσεις και σήμερα στη δίκη για το μάτι. Μεταξύ άλλων, ο Χαράλαμπος και η Μαρία Διονυσιώτη περιέγραψαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπίσουν την κόρη τους Μαργαρίτα και το μόλις 6 μηνών εγγόνι τους, που είναι και το νεαρότερο θύμα της τραγωδίας. Συγκλονιστικές στιγμές όταν περιέγραψαν το ότι η κόρη τους, που επίσης έχασε τη ζωή της στην εντατική, υπαγόρευσε σημείωμα στους διασώστες πριν τη διασωληνώσουν, με το οποίο δήλωνε υπερήφανη για τους γονείς της και ευχαριστούσε τον σύζυγό της για τις ευτυχισμένες στιγμές που της χάρισε.

“Λουκέτο” αύριο Τρίτη στους δήμους όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όταν ΙΧ έπεσε στο πίσω μέρος του απορριματοφόρου στο οποίο επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 10:00 το πρωί, και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Από σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι, από τον δήμο Αθηναίων. Σε πρώτη φάση θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι γύρω από την οδό Σκουφά, σε δεύτερη φάση η δρόμοι γύρω από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Σοκ στη Βρετανία – 48χρονος εν ενεργεία αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ένοχος για 49 κατηγορίες συνολικά, ανάμεσά τους και 24 βιασμοί, κατά το διάστημα 2003-2020.

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 95 ετών, η Ιταλίδα ηθοποιός, Τζίνα Λολομπρίτζιντα. Σύμφωνα με την Corriere della sera, νοσηλευόταν επί μακρόν σε κλινική της Ρώμης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Γάλλου Κεντέν Αλίς εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open.

Με την αναμέτρηση Ιωνικός – Βόλος ολοκληρώνεται στις 7:30 το απόγευμα η 18η αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

Πολιτισμός: Στο πλαίσιο των ποιητικών συναντήσεων “Με τα λόγια (γίνεται)”, που φιλοξενούνται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, δημιουργοί άλλων τεχνών παρουσιάζουν την δική τους σχέση με την ποίηση. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα