back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με SMS θα ενημερώνονται οι γονείς για την πρόοδο και τις απουσίες των παιδιών τους

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης των γονέων για την πρόοδο και τις απουσίες των παιδιών τους επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Η ενημέρωση θα γίνεται από τους εκπαιδευτικούς προς τους γονείς και τους κηδεμόνες με γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα ενταχθεί στην πλατφόρμα eparents.

Με τη λειτουργία της πλατφόρμας, οι γονείς θα ενημερώνονται με sms για την πρόοδο αλλά και τις απουσίες των παιδιών τους. Το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο δημιουργείται, θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της σχολικής ζωής και όλα όσα αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Μεταξύ αυτών, βαθμούς μαθητών, θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, γενικές πληροφορίες λειτουργίας της σχολικής μονάδας και άλλες πληροφορίες εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού περιεχομένου.

Οι γονείς των μαθητών θα μπορούν έτσι να ενημερώνονται μέσω sms για τις επιδόσεις των παιδιών τους στα σχολικά τεστ, αλλά και για τις κοπάνες τους από την τάξη, ενώ θα μπορούν επίσης να κανονίζουν τις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους ή να ζητούν επιπλέον ενημέρωση για ό,τι τα αφορά, πάντα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου διά μέσου της πλατφόρμας eparents. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ενώ η υπουργός Παιδείας στις επισκέψεις της σε σχολεία σε όλη τη χώρα ενημερώνει ήδη τους εκπαιδευτικούς για την χρήση της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα ενταχθεί στην πλατφόρμα.

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα