back to top
24.5 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

24.5 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν το βιωματικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Κάντο Σωστά- Μπορείς»

Διαβάστε επίσης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.200 μαθητών ολοκληρώθηκε το βιωματικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Κάντο Σωστά- Μπορείς» που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε 25 σχολικές μονάδες της Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και τις οικείες Δημοτικές Αρχές.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 3.290 μαθητές και μαθήτριες, 240 καθηγητές και γονείς οι οποίοι απαντώντας στα ερωτηματολόγια αξιολόγησης έκαναν λόγο για ένα πολύτιμο και χρήσιμο πρόγραμμα που στην κυριολεξία σώζει ζωές, αφού όπως σημειώνουν οι ίδιοι, τους βοήθησε να αντιληφθούν πιθανούς κινδύνους που δεν ήξεραν, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα να υπήρχε η δυνατότητα να γινόταν κάθε χρόνο σε όλα τα σχολεία».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια πρέπει να διδάσκονται υποχρεωτικά, και ως αυτοτελές μάθημα, στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς ο φόρος αίματος στους ελληνικούς δρόμους, εξακολουθεί δυστυχώς να είναι πολύ υψηλός. Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές» και πρόσθεσε: «Εμείς θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις την προσπάθεια να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη γειτονιά και στην πόλη. Είτε είμαστε πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, επιβάτες, συνεπιβάτες. Όλοι πρέπει να φοράμε ζώνες ασφαλείας ακόμα και εάν καθόμαστε στις πίσω θέσεις. Γιατί πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και να κοιτάζουμε το δρόμο και όχι την οθόνη του κινητού. Γιατί η οδήγηση πρέπει να γίνεται με περίσκεψη και χωρίς μεγάλες ταχύτητες».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα