back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπρόεδρος Κίνας: Οι ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις και θα συνεχίσει να είναι ανοικτή στον κόσμο, δήλωσε σήμερα στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιού Χε.

Η χώρα είναι πεπεισμένη ότι η οικονομία της θα επιστρέψει το 2023 στη φυσιολογική αναπτυξιακή τάση της και αναμένει αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές, τις εταιρικές επενδύσεις και την κατανάλωση, πρόσθεσε σε ομιλία κατά την οποία αναφέρθηκε 11 φορές στην ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Το Πεκίνο θα συνεχίσει επίσης να υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, να προωθεί το δίκαιο ανταγωνισμό και να προχωρεί σε βάθος τη μεταρρύθμιση των γιγάντιων κρατικών εταιρειών της, πρόσθεσε, λέγοντας πως μερικά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η χώρα θα μπορούσε να επιστρέψει σε μια σχεδιασμένη οικονομία, είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν.

«Η Κίνα θα συνεχίσει πάντα να προωθεί το άνοιγμα και να βελτιώνει το επίπεδο και την ποιότητα του ανοίγματος», δήλωσε. «Οι ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στην Κίνα και η πόρτα της Κίνας θα ανοίξει ακόμη περισσότερο».

Τα σχόλια του Λιού είναι από τα πιο ξεκάθαρα σινιάλα από την Κίνα ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει και πάλι σε σημαντικά ζητήματα και να προσελκύσει επενδύσεις, καθώς προσπαθεί να επανεκκινήσει μια οικονομία που αναπτύχθηκε μόλις κατά 3% πέρυσι, μια από τις χειρότερες επιδόσεις της εδώ και μισό αιώνα, και έχασε το στόχο του 5,5%.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αλλαγή πολιτικής εκ μέρους του Πεκίνου όσον αφορά στον έλεγχο της Covid-19, λέγοντας πως η ταχύτητα με την οποία οι άνθρωποι αναρρώνουν από το κύμα των μολύνσεων προκαλεί έκπληξη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα