back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το μεταναστευτικό είναι ένα στοίχημα διαρκείας που απαιτεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ετοιμότητα, αλλά και ένα πεδίο παραγωγής μύθων και fake news, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 3 χρόνια από την ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας μετά και την ολοκλήρωση της πορείας που οργάνωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών στη Βουλή. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, ο Μάκης Βορίδης δεσμεύθηκε ότι ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου θα κληθεί σε απολογία από την αποκεντρωμένη διοίκηση, γιατί σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί φαίνεται ότι υπάρχει μαύρη εργασία στο δήμο.

Στη Βουλή κατατέθηκαν οι τροπολογίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου και μονιμοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” των δήμων της χώρας.

Πρώτη έξοδος στις αγορές για το 2023. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο ελληνικό δεκαετές ομόλογο με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στο 4,5%. Στόχος είναι να αντληθούν κεφάλαια ύψους 2,5 έως 3 δισ. Ευρώ.

Μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή οι προμηθευτές ενέργειας. Η αποκλιμάκωση αυτή έρχεται μετά την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου, που σημείωσαν χαμηλό 12μηνου, φτάνοντας στα 55€/MWh.

Οποιαδήποτε δυνατότητα υπάρχει, πάντοτε μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα» τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Άνοδο κατά περίπου 40 δισ. ευρώ ή 42,8% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων το γ’ τρίμηνο του 2022, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Μεταποίησης.

Πάνω από 20 τόνοι προϊόντων συγκεντρώθηκαν στις λαϊκές αγορές για τη στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί για άλλους 3 μήνες.

Για τη συγκεκριμένη περίοδο, τα προϊόντα από το “καλάθι της αλληλεγγύης” που στήνεται στις λαϊκές θα διανεμηθούν μεταξύ άλλων στο Άσυλο Ανιάτων, τα Παιδικά Χωριά SOS, την Κιβωτό του Κόσμου και τα Γηροκομεία Αθηνών και Πειραιά.

Απογειώθηκε το 2022 η επιβατική κίνηση στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα τη Fraport Greece, ο αριθμός των ταξιδιωτών ανήλθε στα 31,19 εκατομμύρια. Σε σχέση με το 2019 που ήταν η απόλυτη χρονιά ρεκόρ, η εταιρία κατέγραψε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 3,4%.

Περισσότεροι από 9.000 άμαχοι, ανάμεσά τους 453 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία.

‘Έχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς”, είπε ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός στην Ελβετία.

Και ο καιρός: Νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Αττική. 18 βαθμοί Κελσίου αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα