back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νομοθετική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές

Διαβάστε επίσης

Νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και τις σχετικές κινήσεις που σχεδιάζει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πρόταση θα βασίζεται σε δυο πυλώνες, πρώτον να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και δεύτερον να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες αλλά και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία.

«Η πάγια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και όχι στο δημόσιο βίο και πολύ περισσότερο στο κοινοβούλιο επισημαίνει η Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια, ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές, έχει πολιτική δράση και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οργανώνει τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα.

Τέλος, η Κουμουνδούρου εξηγεί πως με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η δυνατότητα συγκλήσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα