back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε 18 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και 3 παιδιά, από την συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί κοντά σε νηπιαγωγείο στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με Oυκρανούς αξιωματούχους. Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες στην πόλη Μπρόβαρι, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Ο περιφερειάρχης του Κιέβου διευκρίνισε ότι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά.

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας σημείωσε ότι σκοτώθηκε ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι.. Επίσης νεκρός είναι και ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Το ελικόπτερο ανήκε στην δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για τις 23 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο.  Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Με την κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου ,η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και ομολογίαν δράστης της εγκληματικής ενέργειας Γιώργο Ρουπακιά συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη για τη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Άγνωστο παραμένει, επί του παρόντος, αν και πότε θα εξεταστεί στη δίκη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της οποίας άφησε τη τελευταία του πνοή μετά το δολοφονικό χτύπημα.

Κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας η τιμή διαμορφώνεται στα 86,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα., καταγράφοντας πτώση 35% για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Η αποκλιμάκωση αυτή αναμένεται να μεταφερθεί στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο που ανακοινώνονται την Παρασκευή.

Χωρίς υποχρέωση αγορών θα δοθούν τα χρήματα από το Market Pass – δηλαδή την κάρτα αγορών- στους δικαιούχους, όπως είπε μιλώντας στον Αντέννα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να προχωράει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών -όπως είναι για παράδειγμα η κάρτα αγορών- κι όχι σε οριζόντια όπως η μείωση του ΦΠΑ.

Την διαδικασία που θα ακολουθείται στο εξής για όσους αιτούνται να μάθουν αν υπήρξαν θύματα υποκλοπών ζητά με έγγραφό του από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ζήτησε το ΚΚΕ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό.

Την έναρξη της διαδικασίας για άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ανακοίνωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η πρόεδρος, Ρομπέρτα Μέτσολα. Σε μία ώρα η Ολομέλεια ψηφίζει για την αντικατάσταση της Καϊλή στην αντιπροεδρία.

Την ίδφια ώρα ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου, υπέγραψε συμφωνία με τις βελγικές αρχές για να αποκαλύψει όλους τους εμπλεκομένους, τον τρόπο δράσης και τις συναλλαγές, καθώς και την ταυτότητα όσων παραδέχεται ότι δωροδοκήθηκαν.

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίκεν θα έχει σήμερα στις ΗΠΑ ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου. Στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται ότι θα βρεθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον, μεταξύ των οποίων η Συρία αλλά και η αγορά αμερικανικών F-16.

Ανάκαμψη για την κρουαζιέρα το 2023 εκτιμούν φορείς του κλάδου. Ο Πειραιάςπλέον αναδεικνύεται σε homeport. Περισσότερα θα μας πει Νεκτάριος Ανδριόπουλος …

Έλεγχο της στοματικής υγιεινής των παιδιών, φθορίωση δοντιών, καθαρισμό καθώς και ενημέρωση με οδηγίες στοματικής υγιεινής θα περιλαμβάνει το δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, μέσω του dentist pass στα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, στο οποίο προχωρά το υπουργείο Υγείας. Στόχος, είναι από τον Μάρτιο οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα