back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Κορυδαλλό όπου περιόδευσε.

“Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται” τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως “το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί”.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό, δέσμευση που είχε αναλάβει με τις προγραμματικές δηλώσεις, παραπέμποντας στην επόμενη τετραετία.

Διαβεβαίωσε ότι χώρος για τη μετεγκατάσταση των φυλακών έχει βρεθεί και ο τωρινός θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Για τις 14 Μαΐου προγραμματίζονται οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος AKP.
Στο μεταξύ τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν συναντά σήμερα στις ΗΠΑ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στην ατζέντα των συνομιλιών όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον, μεταξύ των οποίων η Συρία αλλά και η αγορά αμερικανικών F-16.

Σε 18 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, από την συντριβή ελικοπτέρου το πρωί σε νηπιαγωγείο στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους. Ο περιφερειάρχης του Κιέβου διευκρίνισε ότι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά.

Το ελικόπτερο ανήκε στην δημόσια υπηρεσία και μετέβαινε στο μέτωπο, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία. Τον ανείπωτο πόνο του εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του υπουργού, ενός “σπουδαίου φίλου της ΕΕ”, όπως έγραψε στο τουίτερ, και εξέφρασε τα “πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του” στον ουκρανικό λαό.

Για τις 23 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο.

Φορτισμένο το κλίμα εντός της δικαστικής αίθουσας, “τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια” ζήτησε σε δηλώσεις της η μητέρα του θύματος.

Με την κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη για τη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Άγνωστο παραμένει, επί του παρόντος, αν και πότε θα εξεταστεί στη δίκη η σύντροφος του 34χρονου μουσικού.

Έρχεται το dentist pass για παιδιά 6-12 ετών. Από τον Μάρτιο οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας χρήση του σχετικού voucher.

Το δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής των παιδιών, φθορίωση και καθαρισμό των δοντιών.

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αντιγκράφιτι του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Επιφάνειες 15.200 τ.μ έλαμψαν ξανά. Καθαρίστηκαν πάνω από 1.250 ρολά σε 400 εμπορικά καταστήματα στους δρόμους του εμπορικού τριγώνου. Τις λεπτομέρειες θα μας δώσει ο Κώστας Κορέλλης.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα