back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας 

Διαβάστε επίσης

«Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Κορυδαλλό όπου περιόδευσε το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η μέριμνα αυτής της κυβέρνησης θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» και επανέλαβε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων την αύξηση έως 8% στις συντάξεις που θα δουν από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι, καθώς και την εφαρμογή από το Φεβρουάριο του «Market Pass», ενώ τόνισε ότι «από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο έργο της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού που είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις. «Η αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας», σημείωσε, προσθέτοντας: «Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τί πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του στον Κορυδαλλό από το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Δήμου, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού, που άνοιξε τις πόρτες του το 2022.
Το κέντρο λειτουργεί ως κόμβος επιμόρφωσης με στόχο να πατάξει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και παρέχει δωρεάν μαθήματα στον χώρο της πληροφορικής και της συμβουλευτικής, με πληθώρα ειδικότερων υποκατηγοριών ενώ τα μαθήματα παραδίδονται σε ενήλικες άνω των 55 ετών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη μεγάλη σημασία αυτού του προγράμματος, το οποίο χαρακτήρισε «πιλότο» και πρόσθεσε ότι «βλέποντας την επιτυχία θα συζητήσω και με το Υπουργείο την πολύ γρήγορη επέκτασή του και σε άλλους δήμους».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα