back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Μηδενικές οι μεταναστευτικές ροές στη θάλασσα της Μάγχης

Διαβάστε επίσης

Μηδενικές είναι εδώ και δύο εβδομάδες οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη θάλασσα της Μάγχης, το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς νέες αφίξεις στη Βρετανία από τον περασμένο Απρίλιο.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει καταγράψει δια θαλάσσης άφιξη παράτυπων μεταναστών από τις 2 Ιανουαρίου, όταν 44 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 13 ημέρες με μηδενικές μεταναστευτικές ροές (29 Μαρτίου-10 Απριλίου 2022). Το αμέσως προηγούμενο ήταν 11 ημέρες (15-25 Νοεμβρίου 2022).

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πάντως ότι η οποιαδήποτε μείωση των μεταναστευτικών ροών τον χειμώνα είναι απλώς εποχικό φαινόμενο, εκτιμώντας ότι από την άνοιξη θα αυξηθούν εκ νέου.

Σύμφωνα με άλλη έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, στην Αγγλία έχουν αναφερθεί 73 κρούσματα διφθερίτιδας μεταξύ αιτούντων άσυλο. Ωστόσο, κανένα νέο κρούσμα δεν έχει αναφερθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού οργανισμού για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας (UKHSA) μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Οι αιτούντες άσυλο που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της εξαιρετικά μεταδοτικής νόσου τίθενται σε καραντίνα, εν μέσω της αύξησης του αριθμού των μολύνσεων μεταξύ των παράτυπων μεταναστών στη Βρετανία.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν πάντως να εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας πως ο κίνδυνος εξάπλωσης των κρουσμάτων διφθερίτιδας στην κοινότητα παραμένει πολύ χαμηλός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα