back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Εργασίας: Υλοποίηση του προγράμματος “Προσωπικός Βοηθός” για συμπολίτες μας με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

To “πράσινο φως” για την υλοποίηση του προγράμματος Προσωπικού Βοηθού για συμπολίτες μας με αναπηρία, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα, θα καλύψει άμεσα 1.000 άτομα με αναπηρία στην Αττική και θα επεκταθεί σύντομα και σε επιπλέον Περιφέρειες της χώρας, ενώ το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικά.

Οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις της α’ φάσης του πιλοτικού αυτού προγράμματος ξεκίνησαν και όσοι έχουν επιλεγεί, έλαβαν ήδη σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επιλέξουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα prosopikosvoithos.gov.gr/.

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των πρώτων αξιολογήσεων είναι από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι αξιολογήσεων.

Για όσους δεν επιλέξουν οι ίδιοι ραντεβού, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα ραντεβού για αυτούς και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.

Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν συγκροτηθεί ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από: α) κοινωνικό λειτουργό, β) ψυχολόγο, γ) φυσικοθεραπευτή, δ) εργοθεραπευτή, με τους συμμετέχοντες να έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση και αναλυτικές οδηγίες.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισήμανε ότι: «βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα τους, ικανοποιείται. Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε για πρώτη φορά την εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας και σύντομα οι πρώτοι 1000 συμπολίτες μας, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή αιτήσεων και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την διαδικασία και στηρίζοντας όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ως Πολιτεία, επιλέγουμε το δικαιωματικό μοντέλο πρόσληψης της αναπηρίας και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα