back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δ. Μουλιάτος: Πάνω από 20 τόνοι προϊόντων, η προσφορά των λαϊκών αγορών σε κοινωφελή ιδρύματα

Διαβάστε επίσης

 

Σε μια συγκυρία που η διάσωση των τροφίμων και η προσφορά τους σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια,  χωρίς να έχουν τακτική πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό,  αποκτούν προστιθέμενη αξία  δράσεις με κοινωνικό πρόσημο.

Όπως εκείνη της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι μαζί Μπορούμε» που αφορά στη μείωση της σπατάλης αδιάθετων προϊόντων από τους πάγκους παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές προκειμένου να αξιοποιηθούν μέσα από τη διάθεσή τους υπέρ κοινωφελών φορέων, στις ίδιες περιοχές.

Ο Δημήτρης Μουλιάτος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών μίλησε στον Αθήνα 984 και τον Γιώργο Αποστολίδη,  όχι για τις τιμές και την ακρίβεια, αλλά για την έμπρακτη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια, από τις 50 λαϊκές αγορές οι οποίες στήνονται στην Αττική.

Πρόσφατα, οι λαϊκές προσέφεραν περισσότερους από 20 τόνους προϊόντων σε κοινωφελή ιδρύματα με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και το «Όλοι μαζί Μπορούμε» για την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης στις γειτονιές.

«Είναι τεράστιο το κοινωνικό έργο των λαϊκών αγορών, αποτελεί ανάχωμα στην ακρίβεια και στις υψηλές τιμές» ανέφερε εισαγωγικά.

Όπως περιέγραψε «καθημερινά, συγκεντρώνονται από επαγγελματίες, παραγωγούς, αλλά και από τους καταναλωτές αδιάθετες ποσότητες προϊόντων προκειμένου να διοχετευθούν αργά το μεσημέρι σε ιδρύματα και δομές, από εμάς τους ίδιους».

Όλοι συμβάλλουν, όμως αναντίρρητα ο μεγαλύτερος όγκος των προϊόντων προέρχεται από τους πωλητές.

«Βοηθάμε γιατί πρέπει να βοηθήσουμε και επειδή αισθανόμαστε πως το οφείλουμε στους καταναλωτές. Ο κόσμος περιμένει από εμάς και αυτή είναι μια κίνηση ανταπόδοσης και αναγνώρισης της βοήθειας που μας δίνουν οι πελάτες μας» είπε  ο κ. Μουλιάτος  επισημαίνοντας πως οι λαϊκές αγορές τροφοδοτούν σε καθημερινή βάση αντίστοιχα κοινωφελή Ιδρύματα και δομές.

Μέσω της δράσης έχει καθιερωθεί σημείο προσφοράς σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, για κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες. Αυτήν την περίοδο οι φορείς στους οποίους διανέμονται τα προϊόντα είναι το ‘Ασυλο Ανιάτων, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Κιβωτός του Κόσμου, το Γηροκομείο Αθηνών, το Γηροκομείο Πειραιά & ο ναός Αγ. Φωτεινής Ιλισσού.

«Καθημερινά έχουμε μια αποστολή κοινωνικού χαρακτήρα. Tα αγαθά που συγκεντρώθηκαν  από τη λαϊκή της οδού Φυλής πήγαν στο άσυλο Ανιάτων. Αύριο η λαϊκή της Βάρης θα τροφοδοτήσει τα Παιδικά Χωριά SOS ενώ και στα Βριλήσσια υπάρχει προσφορά για το ίδρυμα Χατζηκώστα….Οι πωλητές μας ανταποκρίνονται με αξιοσημείωτο ενθουσιασμό σε αυτή την πρωτοβουλία. Μάλιστα,  αναζητούν και οι ίδιοι ιδρύματα τα οποία έχουν ανάγκη ώστε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά τους. Η αγάπη που εισπράττουμε είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας»

Η δράση υλοποιείται υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και άλλων φορέων.

 *ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 

Στο πλαίσιο της δράσης, υπενθυμίζεται το πρόγραμμα με τις Λαϊκές Αγορές και τους Φορείς, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά:

Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά και του Γαλατσίου (οδός Καραϊσκάκη) για το Γηροκομείο Αθηνών.
Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου και της Πλατείας Αμερικής, (οδός Φυλής) για το ‘Ασυλο Ανιάτων.
Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Βάρης, στην Ανατολική Πλευρά της Παραλίας για τα Παιδικά Χωριά SOS, των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον ναό Αγ. Φωτεινής Ιλισσού.
Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα